Sparanghelul cu nuca si sos de portocale este un preparat atractiv , usor de realizat si foarte gustos. Este potrivit pentru un pranz sau o cina usoara.
Ingrediente pentru sparanghel cu nuca
- 1 portocala
- 450 gr sparanghel 2 linguri ulei
- ½ cana nuci prajite
-
sare si piper negru
Cum se pregateste sparanghelul cu nuca
Rade coaja portocalei si pune-o deoparte. Stoarce fructul, iar sucul pune-l intr-o cratita sitine-l la fiert pana cand cantitatea acestuia ajunge la jumatate.
Pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba scufunda sparanghelul pentru 3-5 minute, apoi scoate-l si da-l printr-un jet de apa rece. Scurge-l bine si sterge-l cu prosoape de bucatarie.
Toarna uleiul peste sucul de portocala si amesteca bine, pentru omogenizare. Adauga sare si piper dupa gust.
Aseaza sparanghelul pe o farfurie si toarna sosul peste el. Apoi presara preparatul cu nuci prajite.
Cum se serveste sparanghelul cu nuca
Se serveste imediat.