Feluri principale

#sparanghel #nuca #portocale

Sparanghel cu nuca si sos de portocale

Sparanghelul cu nuca si sos de portocale este un preparat atractiv , usor de realizat si foarte gustos. Este potrivit pentru un pranz sau o cina usoara.

Ingrediente pentru sparanghel cu nuca
 

  • 1 portocala
  • 450 gr sparanghel 2 linguri ulei
  • ½ cana nuci prajite
  • sare si piper negru
     

Cum se pregateste sparanghelul cu nuca
 

Rade coaja portocalei si pune-o deoparte. Stoarce fructul, iar sucul pune-l intr-o cratita sitine-l la fiert pana cand cantitatea acestuia ajunge la jumatate.

Pune apa la fiert si cand incepe sa fiarba scufunda sparanghelul pentru 3-5 minute, apoi scoate-l si da-l printr-un jet de apa rece. Scurge-l bine si sterge-l cu prosoape de bucatarie.

Toarna uleiul peste sucul de portocala si amesteca bine, pentru omogenizare. Adauga sare si piper dupa gust.

Aseaza sparanghelul pe o farfurie si toarna sosul peste el. Apoi presara preparatul cu nuci prajite.
 

Cum se serveste sparanghelul cu nuca
 

Se serveste imediat.

  •   2011-04-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii