Feluri principale

#miel #reteta #pasti #stufat #stufat de miel #retete paste

Stufat de miel

Stufatul de miel este o mancare traditionala , care se prepara, in general, o singura data pe an. De Paste, la taierea mielului, ceapa verde si usturoiul verde sunt proaspete si subtiri si dau aroma minunata stufatului de miel.

Din reteta prezentata mai jos vei obtine 5-6 portii de .

 

Reclama in inchide in secunde

×

Ingrediente pentru stufatul de miel

 

  • 1 kg carne de miel
  • 20 fire ceapa verde (de marime medie)
  • 20 fire usturoi verde (de marime medie)
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri otet de mere
  • 0,5 lingurite de sare
  • patrunjel proaspat, tocat fin, pentru decorare .

 

Cum se prepara stufatul de miel

 

Se taie carnea de miel in bucati potrivit de mari, care se prajesc usor intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc, apoi se pun intr-o cratita.
 

Firele de ceapa si usturoi, spalate, uscate si taiate in bucati de cca 3 cm se pun in aceeasi tigaie, in care se mai adauga putin ulei. Bucatile de ceapa si usturoi se tin putin in ulei pe foc, doar pentru a se inmuia, nu trebuie lasate sa se rumeneasca.
 

Se adauga ceapa si ustoroiul, in cratita, peste carne, odata cu uleiul din tigaie.
 

Se adauga amidonul alimentar dizolvat intr-o cana cu apa (amestecat bine, pentru a nu avea cocoloase).
 

Se adauga in cratita si pasta de tomate, dizolvata intr-o cana cu apa. Daca folosesti o pasta cu concentratie mica, foloseste doua linguri. Daca pasta de tomate are o concentratie mare (28%), poti folosi o lingura sau una si jumatate. 
 

Adauga in cratita si cele doua linguri de otet de mere si un varfde lingurita de sare.
 

Cratita se pune pe aragaz la foc mediu. Dupa ce a inceput sa fiarba, se acopera cu un capac si se pune la cuptor unde trebuie sa fiarba inabusit aproximativ o ora.
 

Cand este aproape gata, se mai adauga sare dupa gust.

 

Cum se serveste stufatul de miel

 

Pentru un plus de aroma primavaratica, poti adauga in cratita sau direct in farfurie patrunjel proaspat, tocat fin.

 

Pofta buna!

  •   2010-03-16
  •   64092 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Cristi Radu

Vezi toate articolele

Articole din mancare