Sufleul de dovlecei este un preparat delicios. Consistenta de budinca si combinatia de dovlecel si parmezan este inedita. Il poti servi simplu sau cu o salata de rosii .
 

Ingrediente pentru sufleul de dovlecei
 

  • 250 ml lapte
  • o ceapa
  • o foaie de dafin
  • 6 boabe de piper negru
  • 50 grame unt
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri de ou
  • 500 grame dovlecei
  • 150 grame parmezan ras
  • sare
  • piper.


Cum se prepara sufleul de dovlecei
 

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge tava pentru sufleu cu putin unt.

Intr-o cratita, adauga laptele, ceapa, foaia de dafin si boabele de piper. Fierbe ingredientele si ia-le apoi de pe foc.

Intr-o alta cratita, topeste untul si adauga si faina. Amesteca bine sa nu se lipeasca si ai grija sa nu capete o culoare maronie. Adauga laptele peste compozitia de faina. Amesteca totul bine pana se combina bine.

Tine compozitia pe foc pana se ingroasa. Adauga sare si piper. Pune compozitia din nou pe foc si ai adauga galbenusurile de ou, cate unul pe rand. Amesteca bine pana cand sosul se ingroasa.

Topeste restul de unt intr-o tigaie si adauga ceapa. Caleste ceapa timp de 5 - 7 minute, pana se inmoaie.

Taie dovlecelul felii si lasa-l sa se inmoaie. Cand s-a inmuiat, stoarce bine feliile de dovlecel.

Adauga dovlecelul in compozitia cu ceapa. Gateste timp de 5 minute si adauga apoi si patrunjelul. Adauga apoi compozitia de dovlecel peste sosul alb. Amesteca totul bine si lasa pe foc cateva minute. Incorporeaza in compozitie si parmezanul ras.

Bate albusurile. Adauga albusurile peste compozitia de dovlecel si amesteca totul bine. Toarna compozitia in tava unsa cu unt.

Da tava la cuptor timp de 40 - 50 de minute.
 

Cum se serveste sufleul de dovlecei
 

Sufleul de dovlecei se serveste ca atare.

  •   2010-09-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii