Sunca glazurata cu portocale este un preparat specific sarbatorilor de iarna, pe baza de carne de porc. Sunca glazurata arata foarte bine, are un aspect festiv, este gustoasa si satioasa.
 

Ingrediente pentru sunca glazurata cu portocale, de Craciun
 

  • 1 cana zahar brun
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 2 linguri coaja de portocala rasa
  • felii de portocala
  • 1/2 cana sherry duce
  • 1 lingura mustar uscat.
     

Cum se prepara sunca glazurata cu portocale, de Craciun
 

Pune sunca in cuptor la 180 grade Celsius, neacoperita, pentru jumatate de ora. Scoate-o din cuptor si scurge zeama, indeparteaza pielea, apoi pregateste-i glazura . Amesteca zaharul, sucul si coaja de portocale, precum si sherry-ul intr-un castron.

Adauga treptat mustar, amestecand mereu. Acopera sunca cu felii de portocala, pe toate partile. Unge apoi totul cu glazura pregatita. Da sunca din nou la cuptor pentru 30 de minute. Inainte sa o servesti, adauga un nou strat de glazura.
 

Cum se serveste sunca glazurata cu portocale, de Craciun
 

Se serveste cu o garnitura de legume.


Sursa foto: womansday.ninemsn.com.au
 

  •   2011-12-16
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.