Feluri principale

#culinar #reteta #sunca #craciun #sarbatori

Sunca speciala de Craciun, glazurata cu artar

Sunca speciala de Craciun, cu o glazura gustoasa si parfumata de artar , este o idee delicioasa de a-ti surprinde musafirii la masa de Craciun. Glazura delicioasa pe baza de artar va da carnii nu doar un aspect deosebit, ci si o aroma speciala.

Ingrediente pentru opt portii de sunca speciala de Craciun:

  • 3 kg de jambon
  • Trei sferturi de cana de gem de portocale
  • 2 linguri de sirop de artar
  • 2 linguri de suc de portocale

 

Cum se prepara sunca speciala de Craciun:

  • Pune raftul cuptorului la cea mai de jos pozitie si incalzeste-l al 170 de grade Celsius.
  • Intr-o tava pentru cuptor pune doua randuri de hartie pentru gatit. Folosind un cutit ascutit fa taieturi in sunca, sub forma de zig-zag.
  • Da deoparte pielea si fa forme de zig-zag in partea superioara a carnii.
  • Pune sunca in tava.
  • Deoparte amesteca gemul de portocale, siropul de artar si sucul de portocale intr-o cratita, la foc mic. Adu-l la punctul de fierbere, apoi da focul mai mic. Lasa-l sa fiarba la foc mic, neacoperit, pentru 5 minute sau pana cand s-a ingrosat.
  • Pune jumatate din compozitia rezultata peste sunca.
  • Coace-o timp de o ora si 20 de minute sau pana cand devine aurie, ungand sunca cu restul de amestec de marmelada, o data la 20 de minute.

Sfat: nu taia prea adanc in grasime, altfel grasimea s-ar putea topi si imprastia in timpul coacerii.

Cum se serveste sunca speciala de Craciun:

  • Poate fi servita calda sau rece.

Pofta buna!

  •   2009-12-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii