Ingrediente pentru opt portii de sunca speciala de Craciun:
- 3 kg de jambon
- Trei sferturi de cana de gem de portocale
- 2 linguri de sirop de artar
- 2 linguri de suc de portocale
Cum se prepara sunca speciala de Craciun:
- Pune raftul cuptorului la cea mai de jos pozitie si incalzeste-l al 170 de grade Celsius.
- Intr-o tava pentru cuptor pune doua randuri de hartie pentru gatit. Folosind un cutit ascutit fa taieturi in sunca, sub forma de zig-zag.
- Da deoparte pielea si fa forme de zig-zag in partea superioara a carnii.
- Pune sunca in tava.
- Deoparte amesteca gemul de portocale, siropul de artar si sucul de portocale intr-o cratita, la foc mic. Adu-l la punctul de fierbere, apoi da focul mai mic. Lasa-l sa fiarba la foc mic, neacoperit, pentru 5 minute sau pana cand s-a ingrosat.
- Pune jumatate din compozitia rezultata peste sunca.
- Coace-o timp de o ora si 20 de minute sau pana cand devine aurie, ungand sunca cu restul de amestec de marmelada, o data la 20 de minute.
Sfat: nu taia prea adanc in grasime, altfel grasimea s-ar putea topi si imprastia in timpul coacerii.
Cum se serveste sunca speciala de Craciun:
- Poate fi servita calda sau rece.
Pofta buna!