Feluri principale

#ulei de susan #marinata #carne de vita #tacos #tacos vietnamez #sos de peste #otet de orez

Tacos vietnamez - un preparat care iti va incanta papilele gustative

Tacos este una dintre mancarurile tale favorite? Incearca varianta vietnameza a acestui preparat si cu siguranta te vei indragosti de gustul inconfundabil al acestuia.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 600 grame pulpa de vita, fara os;
  • 3 linguri sos de peste;
  • 3 linguri otet de orez;
  • o lingurita ghimbir proaspat ras;
  • 3 catei de usturoi, pisati;
  • o lingura zahar;
  • o lingura miere;
  • o lingura ulei de susan;
  • ½ lingurita piper proaspat macinat;
  • ½ ceapa rosie, taiata julien;
  • 4 bucatati tortillas, incalzite usor;
  • 200 grame varza rosie, taiata julien;
  • 2 morcovi rasi;
  • o ceapa rosie, taiata julien;
  • 2-3 castraveti, taiati felii;
  • frunze proaspete de patrunjel;
  • menta proaspata tocata

Cum se prepara tacos vietnamez

Taie carnea de vita in medalioane ca pentru fripturi.

Intr-un bol incapator adauga sosul de peste, otetul de orez, ghimbirul, usturoiul, zaharul, mierea, uleiul de susan si piperul. Amesteca totul bine, apoi adauga ½ ceapa taiata juliene. Adauga marinata obtinuta peste carne si lasa totul la frigider minim 8 ore.

Indeparteaza marinata de pe carne si las-o sa se friga pe gratarul insins timp de minim 10 minute, intorcand-o de pe o parte pe alta la fiecare 2 minute. Cand este gata scoate-o pe un platou si las-o 5 minute sa se odihneasca. Taie carnea in fasii subtiri.

Imparte carnea in mod egal in cele 4 bucati de tortilla incalzite usor, apoi adauga ceapa, varza, morcovi, castraveti, patrunjel si menta dupa preferinte.

Cum se serveste tacos vietnamez

Poti servi tacos vietnamez cu cartofi prajiti, alaturi de o halba de bere.

Sursa foto: partial-ingredients.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului