Feluri principale

#ridichi #oua #cascaval #tarta

Tarta cu ridichi

Tarta cu ridichi este o combinatie inedita de cascaval cremos si ridichi picante. Este usor de preparat si este foarte satioasa. Se serveste fierbinte . O mai poti servi si cu ceapa verde.
 

Ingrediente pentru tarta cu ridichi
 

  • 1 legatura ridichi
  • 125 grame faina
  • 100 grame unt
  • 200 grame cascaval ras
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • sare.

 

Cum se prepara tarta cu ridichi
 

Intr-un bol cerne faina. Adauga untul taiat in cubulete. Adauga si jumatate din cantitate de cascaval. Toarna 50 ml smantana.

Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o pasta moale. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si cresteaza fundul cu furculita.

Da tava la cuptorul incins pentru 15 minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Cand aluatul s-a racit, presara restul de cascaval ras. Intr-un bol amesteca galbenusurile cu restul de smantana si sarea. Toarna aceasta compozitie peste cascaval.

Deasupra aseaza ridichiile taiate felii. Da tava la cuptor pentru 20 - 25 de minute.
 

Cum se serveste tarta cu ridichi
 

Tarta cu ridichi se serveste fierbinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare