Tarta cu ridichi este o combinatie inedita de cascaval cremos si ridichi picante. Este usor de preparat si este foarte satioasa. Se serveste fierbinte . O mai poti servi si cu ceapa verde.
Ingrediente pentru tarta cu ridichi
- 1 legatura ridichi
- 125 grame faina
- 100 grame unt
- 200 grame cascaval ras
- 200 ml smantana
- 4 galbenusuri
- sare.
Cum se prepara tarta cu ridichi
Intr-un bol cerne faina. Adauga untul taiat in cubulete. Adauga si jumatate din cantitate de cascaval. Toarna 50 ml smantana.
Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o pasta moale. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si cresteaza fundul cu furculita.
Da tava la cuptorul incins pentru 15 minute. Lasa apoi sa se raceasca.
Cand aluatul s-a racit, presara restul de cascaval ras. Intr-un bol amesteca galbenusurile cu restul de smantana si sarea. Toarna aceasta compozitie peste cascaval.
Deasupra aseaza ridichiile taiate felii. Da tava la cuptor pentru 20 - 25 de minute.
Cum se serveste tarta cu ridichi
Tarta cu ridichi se serveste fierbinte.