Tarta cu ridichi este o combinatie inedita de cascaval cremos si ridichi picante. Este usor de preparat si este foarte satioasa. Se serveste fierbinte . O mai poti servi si cu ceapa verde.
 

Ingrediente pentru tarta cu ridichi
 

  • 1 legatura ridichi
  • 125 grame faina
  • 100 grame unt
  • 200 grame cascaval ras
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • sare.

 

Cum se prepara tarta cu ridichi
 

Intr-un bol cerne faina. Adauga untul taiat in cubulete. Adauga si jumatate din cantitate de cascaval. Toarna 50 ml smantana.

Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o pasta moale. Intinde aluatul intr-o forma de tarta si cresteaza fundul cu furculita.

Da tava la cuptorul incins pentru 15 minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Cand aluatul s-a racit, presara restul de cascaval ras. Intr-un bol amesteca galbenusurile cu restul de smantana si sarea. Toarna aceasta compozitie peste cascaval.

Deasupra aseaza ridichiile taiate felii. Da tava la cuptor pentru 20 - 25 de minute.
 

Cum se serveste tarta cu ridichi
 

Tarta cu ridichi se serveste fierbinte.

  •   2011-03-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii