Tartele cu sparanghel sunt o gustare delicioasa si hranitoare, care se prepara rapid, au putine calorii si sunt si foarte accesibile ca pret.


Ingrediente pentru tartele cu sparanghel:

  • 1 buchet de sparanghel
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 praz mic, taiat felii subtiri
  • 4 foi de patiserie Filo
  • 100 g crema de branza cu ceapa si arpagic
  • 5 oua
  • 80 g frunze salata mixta


Cum se prepara tartele cu sparanghel:

Pune sparanghelul la fiert la foc mare si lasa-l sa clocoteasca aproximativ 2 minute, pana cand se inmoaie putin.

Intre timp, incinge uleiul de masline intr-o tigaie si caleste prazul amestecand incontinuu circa 5 minute.

Pune foile de patiserie in forme de tarte in straturi, imprastie peste ele prazul, acopera-le cu sparanghel si crema de branza. Bate ouale intr-un castron si apoi toarna-le peste tarte. La final, condimenteaza tartele cu sare si piper, dupa gust.

Da-le la cuptor pentru 15 minute pana cand capata o nuanta aurie deasupra.


Cum se servesc tartele cu sparanghel:

Tartele cu sparanghel se servesc la temperatura camerei, cu salata mixta.

Sursa foto: taste.com.au

  •   2013-10-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii