Tocana de peste cu patrunjel este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru serile de toamana racoroase.

Ingrediente pentru tocana de peste cu patrunjel


1 lamie
250 grame creveti
250 grame cod file taiat in cubulete
5 cepe verzi tocate fin
5 grame zahar
30 ml sos de peste
180 grame varza
3 legaturi de patrunjel tocat
200 grame orez brun fiert
20 ml ulei de masline
400 ml apa fierbinte
200 grame mazare
sare
piper.

Cum se prepara tocana de peste cu patrunjel

Rade lamaie si apoi taie-o in sferturi. Intr-un bol amesteca coaja de lamaie cu crevetii, codul, zaharul, 2 linguri de sos de peste, sare si piper. Amesteca bine si da la rece pentru 20 de minute.

Toaca marunt varza, ceapa verde si patrunjelul. Fierbe orezul.

Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga amestecul cu creveti si cod si lasa pe foc timp de 5 minute. Adauga apa si lasa pana fierbe. Da focul mai mic si mai lasa 5 minute. Adauga mazarea, varza, ceapa verde si patrunjelul. Lasa pe foc 5m inute. Adauga restul de sos de peste.

Cum se serveste tocana de peste cu patrunjel

Tocana de peste cu patrunjel se serveste cu orez fiert si felii de lamaie.
 

  •   2012-09-18
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.