Feluri principale

#patrunjelul #peste #retete #tocana #tocana de peste

Tocana de peste cu patrunjel

Tocana de peste cu patrunjel este usor de preparat si foarte gustoasa. Este ideala pentru serile de toamana racoroase.

Ingrediente pentru tocana de peste cu patrunjel


1 lamie
250 grame creveti
250 grame cod file taiat in cubulete
5 cepe verzi tocate fin
5 grame zahar
30 ml sos de peste
180 grame varza
3 legaturi de patrunjel tocat
200 grame orez brun fiert
20 ml ulei de masline
400 ml apa fierbinte
200 grame mazare
sare
piper.

Cum se prepara tocana de peste cu patrunjel

Rade lamaie si apoi taie-o in sferturi. Intr-un bol amesteca coaja de lamaie cu crevetii, codul, zaharul, 2 linguri de sos de peste, sare si piper. Amesteca bine si da la rece pentru 20 de minute.

Toaca marunt varza, ceapa verde si patrunjelul. Fierbe orezul.

Intr-o tigaie incinge uleiul. Adauga amestecul cu creveti si cod si lasa pe foc timp de 5 minute. Adauga apa si lasa pana fierbe. Da focul mai mic si mai lasa 5 minute. Adauga mazarea, varza, ceapa verde si patrunjelul. Lasa pe foc 5m inute. Adauga restul de sos de peste.

Cum se serveste tocana de peste cu patrunjel

Tocana de peste cu patrunjel se serveste cu orez fiert si felii de lamaie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare