Daca iti plac preparatele italienesti, incearca o tocana de pui cu sos de ciuperci si rosii. Mancarea poate fi servita alaturi de o garnitura de orez sau cu paine prajita.
Ingrediente pentru tocana de pui cu ciuperci si rosii
- 4 jumatati piept de pui dezosat si fara piele
- 1 lingura ulei de masline
- 450 gr ciuperci taiate
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 cana tocana de rosii
- ¼ lingurita oregano uscat
-
sare si piper negru macinat.
Cum se prepara tocana de pui cu ciuperci si rosii
Freaca puiul cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi prajeste carnea de pui pana cand capata o culoare aurie. Scoate apoi carnea si pune-o deoparte.
Adauga ciupercile in tigaie, pune capacul si lasa-le sa se caleasca 5 minute. Adauga apoi usturoiul, rosiile si oregano. Da focul mai mic si lasa tocana sa se faca pana cand rosiile s-au inmuiat bine, in jur de un sfert de ora.
Pune inapoi carnea de pui in tigaie, acopera si lasa tocana sa fiarba alte 5 minute. Cu ajutorul unei linguri ia din cand in cand sos din tigaie si toarna peste carne.
Cum se serveste tocana de pui cu ciuperci si rosii
Se serveste calda, impreuna cu o garnitura de orez.