Feluri principale

#rosii #ulei de masline #piept de pui #oregano #ciuperci #usturoi #pui #tocana

Tocana de pui cu ciuperci si rosii

Daca iti plac preparatele italienesti, incearca o tocana de pui cu sos de ciuperci si rosii. Mancarea poate fi servita alaturi de o garnitura de orez sau cu paine prajita.

Ingrediente pentru tocana de pui cu ciuperci si rosii

  • 4 jumatati piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 lingura ulei de masline
  • 450 gr ciuperci taiate
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 cana tocana de rosii
  • ¼ lingurita oregano uscat
  • sare si piper negru macinat.
     

Cum se prepara tocana de pui cu ciuperci si rosii
 

Freaca puiul cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu, apoi prajeste carnea de pui pana cand capata o culoare aurie. Scoate apoi carnea si pune-o deoparte.

Adauga ciupercile in tigaie, pune capacul si lasa-le sa se caleasca 5 minute. Adauga apoi usturoiul, rosiile si oregano. Da focul mai mic si lasa tocana sa se faca pana cand rosiile s-au inmuiat bine, in jur de un sfert de ora.

Pune inapoi carnea de pui in tigaie, acopera si lasa tocana sa fiarba alte 5 minute. Cu ajutorul unei linguri ia din cand in cand sos din tigaie si toarna peste carne.
 

Cum se serveste tocana de pui cu ciuperci si rosii
 

Se serveste calda, impreuna cu o garnitura de orez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete