Tocanita cu dovleac este o mancare ideala de toamna, calda si satioasa. Este ideala pentru serile racoroase. Se serveste cu paine.

Ingrediente petnru tocanita cu dovleac


500 grame dovleac taiat in cubulete
50 grame unt
1 kg carne de vita taiata in cubulete
120 grame faina
10 grame pudra de usturoi
20 ml ulei de masline
1 ceapa tocata
200 ml vin rosu
400 ml supa de vita
cimbru
2 morcovi tocati
2 cartofi tocati
3 dovlecei feliati
400 grame fasole de la conserva.
sare
piper.

Cum se prepara tocanita cu dovleac

Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza dovleacul intr-o tava, asezoneaza cu sare si piper si stropeste cu ulei de masline. Da la cuptor pentru o ora. Cand este gata, scoate dovleacul de la cuptor si amesteca cu unt.

Intr-un bol amesteca faina cu pudra de usturoi si tavaleste carnea prin acest amestec. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga carnea. Lasa pe foc pana cand isi schimba culoarea. Adauga ceapa si caleste pana cand devine moale.

Adauga apoi si vinul, supa si cimbrul. Asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc pana incepe sa fiarba.

Adauga apoi morcovii, cartofii, dovlecelul, dovleacul si fasolea. Mai lasa pe foc timp de 45 de minute.

Cum se serveste tocanita cu dovleac

Tocanita cu dovleac se serveste ca atare, cu paine taraneasca.
 

  •   2012-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii