Feluri principale

#tocanita #cartofi #dafin #ceapa

Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi este una dintre cele mai clasice mancaruri . O poti face in multe feluri, insa una dintre variantele cele ami raspandite este cu tocanita simpla de cartofi, cu ceapa.

Ingrediente pentru tocanita de cartofi
 

6 felii de bacon, taiate
1 ceapa mare, taiata
6 cepe verzi, taiate
1 ½ lingura faina
2 frunze dafin
1 lingurita cimbru uscat
¼ cana vin alb , sec
1 kg 350 cartofi, taiati
3 cani supa de pui
¼ lingurita piper
paprika
 

Cum se prepara tocanita de cartofi
 

Prajeste intai baconul. Adauga apoi cepele si lasa-le pe foc 5 minute, sa se inmoaie. Presara apoi faina peste ceapa, adauga dafinul si cimbrul. Toarna apoi vinul si amesteca, lasand mancarea sa se faca pana cand vinul s-a evaporat.

Adauga cartofii, supa de pui si piperul. Acopera cu un capac si lasa mancarea sa fiarba. Da focul mai mic si lasa mancarea cam 1 ora, pana cand cartofii au fiert bine. Adauga apoi paprika, sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste tocanita de cartofi
 

Se serveste calda, cu paine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului