Tocanita de peste este delicata si savuroasa, ideala pentru sezonul cald. Combinatia de peste, midii si creveti confera savoare si o aroma speciala.

Ingrediente pentru tocanita de peste


1 bulb de fenicul
20 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
200 ml vin alb
300 ml supa de peste
800 grame rosii la conserva
250 grame rosii cherry
500 grame peste taiat in felii
12 creveti
12 midii
cimbru proaspat
sare
piper
zahar.

Cum se prepara tocanita de peste

Toaca bulbul de fenicul. Incinge putin ulei de masline si adauga fenicului. Lasa pe foc timp de 10 minute. Adauga usturoiul si mai lasa cateva minute pe foc.

Adauga vinul, supa, rosiile din conserva si zaharul. Lasa pe foc pana da in clocot, dupa care da focul mai mic si mai lasa sa fiarba 10 minute.

Adauga rosiile cherry si mai lasa pe foc inca 5 minute. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si pestele si lasa sa fiarba, dupa care adauga si crevetii si midiile. Acopera cu un capac si lasa pe foc 15 minute.

Cum se serveste tocanita de peste

Tocanita de peste se serveste cu putin ulei de masline pe deasupra si cimbru proaspat. O poti servi si cu paine de casa.
 

  •   2012-08-22
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.