Tocanita de porc cu fasole boabe este satioasa, consistenta si savuroasa. Se prepara rapid si va fi apreciata de intreaga familie.


Ingrediente pentru tocanita de porc cu fasole boabe

  •  400 grame carne de porc
  • 100 grame fasole
  • 1 morcov
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 tija de telina
  • 1 ceapa
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • supa de legume
  • patrunjel tocat
  • 10 grame unt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper


Cum se prepara tocanita de porc cu fasole boabe

Lasa fasolea la inmuiat peste noapte. A doua zi, indeparteaza pielita.

Toaca marunt ceapa, morcovul si telina. Incinge uleiul impreuna cu untul si caleste legumele impreuna cu rozmarinul. Lasa legumele pe foc pana cand se inmoaie.

Adauga apoi carnea de porc si caleste timp de 10 minute, dupa care presara faina si amesteca. Asezoneaza cu sare si piper si adauga laptele. Lasa sa fiarba timp de o jumatate de ora la foc mic. Adauga supa si fasolea boabe si lasa sa fiarba pana cand boabele devin moi.

Cand mancarea este gata, asezoneaza cu parunjel.


Cum se serveste tocanita de porc cu fasole boabe

Tocanita de porc cu fasole boabe se serveste cu salata de muraturi sau salata verde. Se recomanda vinul rosu.

Sursa foto: palachinkablog.com

  •   2013-02-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii