Tocanita indiana cu conopida si curry este o reteta vegetariana delicioasa, cu o aroma condimentata si un aport bogat de antioxidanti, vitamine si minerale, pentru o stare de sanatate perfecta.
Ingrediente pentru tocanita indiana cu conopoda si curry:
- 1 lingura de ulei de masline
- 3 morcovi medii taiati cubulete
- 1 ceapa medie maruntita
- 150 g de orez brun
- 1 lingura de ghimbir taiat marunt
- 1 lingura de pudra de curry
- sare
- 150 ml de supa de pui
- 1 conopida medie, taiata in buchetele mici
- 2 cutii naut la conserva
- coriandru proaspat taiat marunt
- iaurt degresat
Cum se prepara tocanita indiana cu conopoda si curry:
Incinge uleiul in oala si adauga morcovii si ceapa. Amesteca periodic, pana cand legumele devin fragede si rumenite. Intre timp, prepara si orezul, conform indicatiilor de pe pachet. Adauga in oala ghimbirul, pudra de curry si putina sare, lasand totul la inabusit timp de 3 minute. Adauga supa de pui, acopera si lasa sa dea in clocot.
Pune apoi conopida si nautul, amesteca legumele timp de 5 minute, pana se fragezesc foarte bine. La final, combina iaurtul degresat cu coriandrul si toarna-l in sos.
Cum se serveste tocanita indiana cu conopoda si curry:
Tocanita indiana cu curry se serveste cu garnitura de orez fiert si cateva linguri de iaurt deasupra, dupa preferinte.
Sursa foto: goodhousekeeping.com