Feluri principale

#mancare craciun #tochitura #carne #porc #carnati #usturoi

Tochitura pentru masa de Craciun

Tochitura din carne de porc este un preparat preferat de romani in perioada Sarbatorilor. In tochitura poti adauga si ficat si rinichi de porc, precum si alte tipuri de carne. Ma ipoti adauga si cateva linguri de sos de tomate si ceapa calita. Tochitura se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
 

Ingrediente pentru tochitura pentru masa de Craciun
 

  • 500 grame carne de porc, taiata in cubulete
  • 3 carnati afumati
  • 1500 ml vin alb
  • 5 catei de usturoi , pisati
  • ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara tochitura pentru masa de Craciun
 

Intr-o tigaie cu ulei incins pune la prajit carnea de porc. Acopera tigaia cu un capac si lasa carnea sa se prajeasca la foc mic 10 - 15 minute.

Adauga apoi usturoiul, sare, piperul cimbrul si vinul. Amesteca putin si mai lasa carnea pe foc 20 - 30 de minute.

Intre timp, taie carnatii in bucati mici. Adauga carnatii peste carne. Lasa-i pe foc pana se prajesc bine.
 

Cum se serveste tochitura pentru masa de Craciun
 

Tochitura pentru masa de Craciun se serveste fierbinte, cu mamaliguta. O mai poti servi si cu un ou ochi asezat peste mamaliguta. Deasupra se presara branza rasa.

  •   2010-12-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii