Tonul gratinat este un preparat gustos si cu o savoare aparte. Este ideal pentru cina in familie. Tonul gratinat se serveste cald , alaturi de salate simple.
 

Ingrediente pentru ton gratinat
 

  • 350 grame ton
  • 100 grame branza
  • 5 felii de paine , taiate in cuburi
  • 40 grame unt
  • 30 grame faina
  • 10 grame paprika
  • 300 ml lapte
  • 100 grame parmezan ras.

 

Cum se prepara tonul gratinat
 

Intr-un bol amesteca tonul cu branza si jumatate din cuburile de paine. Toarna aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt.

Intr-o cratita incinge 20 grame de unt. Adauga faina si paprika. Amesteca totul bine, pana obtii o pasta omogena. Adauga gradat laptele, amestecand continuu. Adauga parmezanul. Mai lasa pe foc pana cand parmezanul se topeste.

Toarna apoi sosul peste tonul din tava. Deasupra presara restul de cuburi de paine si de unt topit. Da tava la cuptir pentru 30 de minute.
 

Cum se serveste tonul gratinat
 

Tonul gratinat se serveste cald.

  •   2011-01-17
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.