Feluri principale

#retete tort #ciocolata #tort #tort de ciocolata #tort cu nuca

Tort de ciocolata cu nuca

Intotdeauna ai fost fascinata de delicioasele torturi expuse in vitrinele cofetariilor, insa niciodata nu ai avut curajul sa incerci si tu sa pregatesti un asemenea desert, deoarece ti se pare irealizabil? Iti recomandam o reteta cu ajutorul careia vei reusi cu siguranta sa faci cel mai spectaculos si savuros tort de ciocolata cu nuca.


Ingrediente pentru tortul de ciocolata cu nuca:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 320 g zahar
  • 130 g ciocolata
  • 200 g faina

Pentru crema:

  • 150 g nuci
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic de zahar vanilat
  • lamaie
  • coniac


Cum se prepara tortul de ciocolata cu nuca:

Amesteca zaharul cu galbenusurile, adauga si ciocolata data pe razatoare si faina, apoi pune si galbenusurile batute spuma.

Tapeteza o forma de tort cu hartie de copt, toarna compozitia si pune-o la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce se raceste taie blatul in trei foi.

Pentru crema, amesteca zaharul cu galbenusurile, coaja rasa si zeama de la lamaie si coniacul si incalzeste apoi compozitia la bain-marie, pana cand se leaga bine. Adauga apoi nucile si amesteca bine pana obtii o crema spumoasa, apoi umple foile cu aceasta crema.


Cum se serveste tortul de ciocolata cu nuca:

Tortul de ciocolata cu nuca se serveste rece, decorat cu fructe sau orice alte ingrediente care iti plac.

Sursa foto: blackhoundny.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului