Ingrediente pentru varza de bruxelles cu parmezan
- 3 linguri unt
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 250 g varza de bruxelles, taiata in jumatati (poti folosi atat varza proaspata cat si congelata)
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper negru proaspat ras
- fulgi de ardei iute (optional)
Cum se prepara varza de bruxelles cu parmezan
Daca folosesti varza congelata, scoate-o din timp pentru a se dezgheta.
Intr-o tigaie de teflon, de dimensiuni mari adauga o lingura de unt si caleste ustuoiul timp de 30 de secunde. Mai adauga o lingura de unt si pune verzele de bruxel cu partea taiata in jos. Lasa-le sa se rumeneasca apoi intoarce-le pe partea cealalta si mai adauga o lingura de unt. Asezoneaza cu sare si piper si acopera vasul cu un capac. Gateste varza timp de 3 minute, sau pana cand devine aurie.
Adauga varza pe un platou si presara despura parmezanul si fulgii de ardei iute daca vrei sa obtii un preparat usor picant.
Cum se serveste varza de bruxelles cu parmezan
Poti servi vaza ca atare, sau alaturi de o lingura de smantana. Merge de minune alaturi de o felie de paine prajita unsa cu unt si usturoi.
Sursa foto: food52.com