Feluri principale

#retete varza de bruxelles #varza de bruxelles cu parmezan #retete usoare #retete rapide #varza de bruxelles

Varza de bruxelles cu parmezan, o reteta sanatoasa si savuroasa

Varza de bruxelles cu parmezan este un preparat sanatos ce se prepara in doar cateva minute. Este ideala pentru persoanele care sunt mereu pe fuga si nu au timp sa gateasca, sau pentru o cina usoara si savuroasa.

Ingrediente pentru varza de bruxelles cu parmezan

  • 3 linguri unt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 250 g varza de bruxelles, taiata in jumatati (poti folosi atat varza proaspata cat si congelata)
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper negru proaspat ras
  • fulgi de ardei iute (optional)

Cum se prepara varza de bruxelles cu parmezan

Daca folosesti varza congelata, scoate-o din timp pentru a se dezgheta.

Intr-o tigaie de teflon, de dimensiuni mari adauga o lingura de unt si caleste ustuoiul timp de 30 de secunde. Mai adauga o lingura de unt si pune verzele de bruxel cu partea taiata in jos. Lasa-le sa se rumeneasca apoi intoarce-le pe partea cealalta si mai adauga o lingura de unt. Asezoneaza cu sare si piper si acopera vasul cu un capac. Gateste varza timp de 3 minute, sau pana cand devine aurie.

Adauga varza pe un platou si presara despura parmezanul si fulgii de ardei iute daca vrei sa obtii un preparat usor picant.

Cum se serveste varza de bruxelles cu parmezan

Poti servi vaza ca atare, sau alaturi de o lingura de smantana. Merge de minune alaturi de o felie de paine prajita unsa cu unt si usturoi.

Sursa foto: food52.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete