Feluri principale

# varza la cuptor # varza dulce # retete varza #varza

Varza dulce la cuptor – reteta maicutelor de la Manastirea Prislop

Maicutele de la Manastirea Prislop te invata cum sa prepari cea mai buna varza dulce la cuptor, o reteta numai buna in zilele de post.

Ingrediente pentru varza dulce la cuptor

  • 2 verze
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras (rosu sau verde)
  • 3 linguri de bulion
  • ulei
  • marar uscat
  • cimbru
  • sare
  • 6 catei usturoi

Cum se prepara varza dulce la cuptor

Varza se curata de foile vestede, se spala bine si se sectioneaza in doua. Se taie apoi in fidelute si se adauga intr-un castron incapator. Se freaca bine cu sare si se lasa sa stea timp de jumatate de ora.

Intre timp se toaca ceapa si ardeii marunt.

Pune varza intr-o cratita incapatoare, impreuna cu ceapa si ardeii grasi. Peste varza adauga apa clocotita, cat sa acopere varza.

Adauga oala in cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, apoi scoate-o si adauga bulionul. Amesteca bine si adauga si cimbrul. Adauga varza la cuptor timp ce 100 de minute, apoi scoate-o din nou, adauga usturoiul tocat, amesteca bine si mai coace-o timp de 20 de minute sau mai mult, daca este necesar.

Sursa foto: lauraadamache.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare