Vinetele cu migdale sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru mesele de vara, alaturi de multi prieteni. Le poti servi atat simple, cat si cu diverse salate.
 

Ingrediente pentru vinete cu migdale
 

  • 2 vinete taiate pe jumatate
  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 5 ciuperci tocate
  • 200 grame orez fiert
  • 1 legatura ceapa verde
  • 75 grame cascaval ras
  • 65 grame migdale
  • paprika
  • sare
  • piper.
     

Cum se prepara vinetele cu migdale
 

Intr-o tigaie cu ulei incins, prajeste feliile de vinete timp de 10 minute. Cand sunt gata scoate-le din tigaie si lasa-le sa se raceasca putin.

Adauga in tigaie ceapa si usturoiul si caleste cateva minute. Adauga apoi ciupercile. Lasa-le pe foc pana devin moi.

Scoate pulpa din jumatatile de vinete, pastrand coaja intacta. Taie pulpa de vinete. Intr-un bol amesteca pulpa de vinete cu amestecul cu ciuperci, orezul fiert si ceapa verde. Asezoneaza cu sare si piper.

Pune coaja de vinete intr-o tava si umple-le cu compozitia de vinete si ciuperci. Deasupra presara cascavalul ras, migdalele si un praf de paprika.

Da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.
 

Cum se servesc vinetele cu migdale
 

Vinetele cu migdale se servesc cu salata verde.

  •   2011-07-11
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.