Feluri principale

#culinar #reteta vinete #vinete grecesti #mancare #vinete

Vinete grecesti

Aceasta reteta este potrivita gurmanzilor care le place mai mult sa manance decat sa stea in bucatarie si mai ales celor care vor sa slabeasca – vinetele sunt recunoscute pentru faptul ca iti dau repede senzatia de satietate si pentru ca au putine calorii.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 2 vinete medii (pentru patru persoane)
  • 2 - 4 catei de ustoroi
  • 1 conserva (sau 2) medie de pasta de tomate
  • ulei
  • sare/piper/condimente

Cum se prepara:

  • Vinetele se spala si se taie felii, apoi se sareaza pe ambele parti ale feliei si se lasa 5 minute.
  • Se taie cateii de usturoi cat de marunt se poate si intr-o oala cu doua linguri de ulei incis se calesc pana devin aurii.
  • Intr-o tigaie cu ulei se prajesc feliile de vinete pana devin aurii. Se scot pe farfurie si se lasa deoparte.
  • In oala cu usturoiul se toarna pasta de tomate si se amesteca bine.
  • Se lasa sa clocoteasca timp de 5 minute si se condimenteaza dupa gust sare si piper.
  • Se poate adauga si oregano (depinde de preferinte ). Sosul se poate face mai putin dens cu apa.
  • Dupa ce sosul a dat de cateva ori in clocot se aseaza feliile de vinete prajite inauntru. Se acopera sub sos-ul de rosii si se mai lasa pe foc intre 3 si 5 minute.

Cum se serveste:

  • Mancarea se poate servi ca atare sau ca garnitura la carne.
  •   2009-04-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andrei Diana

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii