Feluri principale

#vinete #vinete umplute #vinete cu pui

Vinete italiene umplute cu legume si pui

Vrei sa iti intampini invitatii cu un apertiv savuros, sanatos si foarte gustos? Iti propunem unul in stil italian, cu multe legume hranitoare si carne de pui.


Ingrediente pentru vinetele italiene umplute cu legume si pui:

  • 4 vinete mici italiene
  • 500 g carne de pui
  • 2 ardei grasi medii, tocati
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 1 lingurita de usturoi tocat
  • 100 g rosii cubulete
  • 1 cana de apa
  • 1/2 ceasca de arpacas
  • 2 ceasti de spanac
  • 3 linguri busuioc proaspat
  • 2 linguri de branza rasa


Cum se prepara vinetele italiene umplute cu legume si pui:

Mai intai coace vinetele si scoate-le miezul. Separat, intr-o tigaie mai mare, prajeste carnea de pui cu ardeiul, ceapa, vinetele si usturoiul aproximativ 4 minute. Adauga rosiile si apa si lasa compozitia sa fiarba aproximativ 25 de minute.

Prajeste si cojile de vinete, pana se rumenesc putin, apoi adauga in amestecul de pui spanacul si busuiocul si umple jumatatile de vinete cu cate 2 linguri din aceasta compozitie.


Cum se servesc vinetele umplute cu legume si pui:

Vinetele umplute cu legume si pui se servesc calde, presarate cu branza rasa deasupra.

Sursa foto: womansday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare