Feluri principale

#vinete #orez #ton #ceapa

Vinete umplute cu orez si ton

Vinetele umplute cu orez si ton constituie o masa delicioasa. Combinatia de ton, orez si vinete este inedita. Sosul de iaurt si menta contribuie la o experienta culinata speciala.

 

Ingrediente pentru vinete umplute cu orez si ton

 

  • 150 grame orez cu bob lung
  • 2 vinete
  • 300 grame ton maruntit
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • coriandru
  • ardei iute
  • patrunjel
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie
  • 130 grame iaurt degresat
  • menta
  • ulei de masline.

 

Cum se prepara vinetele umplute cu orez si ton

 

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Pune orezul la fiert, timp de 15 minute, pana cand devine moale. Cand este bine fiert, pune-l sub jet de apa rece. Scurge-l bine.

Taie vinetele pe jumatate. Cu ajutorul unei linguri, curata miezul vinetei si toate semintele. Taie fin miezul vinetelor.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei adauga ceapa si ardeiul gras taiate felii. Lasa la calit timp de 5- 10 minute, pana se inmoaie. Adauga usturoiul, coriandrul si ardeiul iute si lasa pe foc cateva minute. Pune apoi in compozitie si miezul taiat de la vinete. Amesteca si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute.

 

Adauga orezul, tonul, patrunjelul, coaja si zeama de lamaie si amesteca totul, pana cand s-au combinat bine. Unge o tava cu putin ulei si aseaza in ea jumatatile de vinete. Umple fiecare vanata cu compozitia de orez si ton. Da tava cu vinete la cuptor timp de 30 de minute.

Intr-un bol, amesteca iaurtul cu menta taiata.

 

Cum se servesc vinetele umplute cu orez si ton

 

Vinete umplute cu orez si ton se servesc asezonate cu sos de iaurt si menta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete