Vita Bourguignon este o reteta frantuzeasca traditionala, care are la baza carnea de vita si vinul de Burgundia. O poti pregati cu legume precum ciupercile. Acest preparat necesita un timp lung de preparare.
Ingrediente pentru vita Bourguignon
- 1 cana supa concentrata de ciuperci
- 1 cana vin de Burgundia sau alt vin rosu, sec
- 2 catei de usturoi , tocati
- 1 lingurita cimbru uscat, tocat
- 170 gr ciuperci mici
- 2 cani morcovi mici
- 1 cana ceapa mica, taiata
-
700 gr carne de vita fara os, taiata
Cum se prepara vita Bourguignon
O varianta simplificata a acestui preparat este sa pui intr-o oala concentratul de supa, vinul, usturoiul, cimbrul, ciupercile, cartofii, ceapa si carnea.
Lasa mancarea la foc mic, acoperita, pentru 8 ore, pana cand carnea este fiarta bine.
Cum se serveste vita Bourguignon
Se serveste calda. Mancarea poate fi servita ca atare, cu paine sau cu o garnitura de paste fierte.