Feluri principale

#carne #vita #ciuperci #ceapa

Vita Bourguignon

Vita Bourguignon este o reteta frantuzeasca traditionala, care are la baza carnea de vita si vinul de Burgundia. O poti pregati cu legume precum ciupercile. Acest preparat necesita un timp lung de preparare.

Ingrediente pentru vita Bourguignon
 

  • 1 cana supa concentrata de ciuperci
  • 1 cana vin de Burgundia sau alt vin rosu, sec
  • 2 catei de usturoi , tocati
  • 1 lingurita cimbru uscat, tocat
  • 170 gr ciuperci mici
  • 2 cani morcovi mici
  • 1 cana ceapa mica, taiata
  • 700 gr carne de vita fara os, taiata
     

Cum se prepara vita Bourguignon
 

O varianta simplificata a acestui preparat este sa pui intr-o oala concentratul de supa, vinul, usturoiul, cimbrul, ciupercile, cartofii, ceapa si carnea.

Lasa mancarea la foc mic, acoperita, pentru 8 ore, pana cand carnea este fiarta bine.
 

Cum se serveste vita Bourguignon
 

Se serveste calda. Mancarea poate fi servita ca atare, cu paine sau cu o garnitura de paste fierte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului