Vita Bourguignon este o reteta frantuzeasca traditionala, care are la baza carnea de vita si vinul de Burgundia. O poti pregati cu legume precum ciupercile. Acest preparat necesita un timp lung de preparare.

Ingrediente pentru vita Bourguignon
 

  • 1 cana supa concentrata de ciuperci
  • 1 cana vin de Burgundia sau alt vin rosu, sec
  • 2 catei de usturoi , tocati
  • 1 lingurita cimbru uscat, tocat
  • 170 gr ciuperci mici
  • 2 cani morcovi mici
  • 1 cana ceapa mica, taiata
  • 700 gr carne de vita fara os, taiata
     

Cum se prepara vita Bourguignon
 

O varianta simplificata a acestui preparat este sa pui intr-o oala concentratul de supa, vinul, usturoiul, cimbrul, ciupercile, cartofii, ceapa si carnea.

Lasa mancarea la foc mic, acoperita, pentru 8 ore, pana cand carnea este fiarta bine.
 

Cum se serveste vita Bourguignon
 

Se serveste calda. Mancarea poate fi servita ca atare, cu paine sau cu o garnitura de paste fierte.
 

  •   2011-02-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii