Feluri principale

#tarhon #carne #unt #aluat #vita #vin #masline

Vita Wellington

vita Wellington este un preparat rafinat, potrivit pentru mesele festive. Cunoscuta si ca muschi de vita in aluat fraged, acest preparat este un deliciu. Aceasta mancare se prepara din carne de vita, vin rosu si aluat pufos. Se serveste cu garnitura de ciuperci si sos. Pentru aceste preparat este potrivit si un pahar cu vin rosu sec.
 

Ingrediente pentru vita Wellington
 

 

Cum se prepara vita Wellington
 

Incinge uleiul intr-o tigaie. Asezoneaza carnea de vita cu sare si piper. Pune carnea de vita in tigaia incinsa. Lasa pe foc cateva minute, pna cand isi schimba culoarea. Cand este gata, transfera carnea de vita pe un platou si lasa sa se raceasca complet.

Unge o tava cu ulei de masline. Pe o suprafata plana indinde aluatul. Unge aluatul cu putin ou batut. Aseaza in centrul aluatului un sfert din cantitatea de piure de masline. Deasupra aseaza carnea de vita. Peste carnea de vita intinde restul de piure de masline.

Ruleaza aluatul peste carnea de vita. Aseaza ruloul in tava unsa cu ulei. Unge aluatul cu restul de ou batut. Da tava la cuptor timp de o ora.

Cand este gata, transfera carnea de vita pe un platou.

Scurge sosul din tava intr-o cratita. Pune sosul la incins si adauga untul. Lasa pe foc pana se topest complet. Adauga apoi faina si amesteca continuu, pana sosul incepe sa clocoteasca. Ia de pe foc. Adauga treptat supa de vita si vinul. Amesteca continuu, pana toate ingredientele sunt bine combinate. Adauga si tarhonul.

Pune cratita din nou pe foc si lasa sosul pana se mai ingroasa. Transfera sosul intr-un bol.
 

Cum se serveste vita Wellington
 

Vita Wellington se serveste cu diverse garnituri de legume. Pe deasupra se toarna sos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului