Zucchini copti cu cartofi sunt un delicios preparat de post, care poate fi insa consumat si pe post de garnitura, in afara perioadei de abstinenta alimentara in intampinarea sarbatorilor pascale.
Ingrediente pentru zucchini copti cu cartofi
- 2 dovlecei zucchini
- 4 cartofi medii
- 1 ardei gras rosu
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ceasca de pesmet
- 1/4 ceasca de ulei de masline
- boia de ardei rosu
- sare
- piper
Cum se prepara zucchini copti cu cartofi
Spala dovleceii si taie-i cubulete, curata cartofii si taie-i in acelasi fel, indeparteaza semintele ardeiului si feliaza fasii julienne si marunteste usturoiul. Adauga-le pe toate intr-o tava si incorporeaza pesmetul si uleiul de masline. Asezoneaza cu boia, sare si piper dupa gust.
Pune tava la copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Lasa amestecul la rumenit timp de o ora, pana cand se inmoaie cartofii si formeaza o crusta crocanta.
Cum se servesc zucchini copti cu cartofi
Desi cartofii sunt destul de satiosi, poti sa imbogatesti acest fel de mancare cu putin tofu sau cu chiftelute din naut, in perioada postului.
Sursa foto: bettycrocker.com