Feluri principale

#termen de valabilitate produse alimentare #produse alimentare #termen de valabilitate #stiai ca

15 produse alimentare care au termen de valabilitate de cativa ani

Produsele alimentare se pot altera rapid. De la cateva ore, daca nu sunt tinute la temperaturi optime, pana la cateva zile. Exista insa si cateva produse care au termen de valabilitate de un an sau mai mult, ori chiar produse care nu expira niciodata. Iata care sunt produse care au termen de valabilitate de cativa ani:

1. Ierburi congelate: 1 an

Ierburile congelate precum rozmarin, patrunjel, marar, etc, pot sa reziste congelate un an si le poti scoate si utiliza in diverse preparate.

2. Fructe congelate: 1 an

Si fructele congelate sunt surprinzator de rezistente. Le poti pune intr-un iaurt, poti sa faci prajituri sau smoothie.

3. Legume congelate: 18 luni

Uneori legumele congelate au mai multi nutrienti decat cele proaspete pentru ca sunt recoltate si imediat congelate, astfel pastrandu-si vitaminele si mineralele.

4. Unt de alune, nuci sau alta varianta: 2 ani

Daca nu este desigilat poate sa reziste pana la doi ani fara sa se altereze si te poti bucura de el intr-o multitudine de preparate.

5. Muraturile: 2 ani

Muraturile pot sa reziste intru-un borcan nedesfacut chiar si doi ani, iar daca l-ai desfacut poate sa fie consumat timp de un an de zile. Muraturile contin conservanti ceea ce le impiedica sa se altereze.

6. Nuci: 2 ani

Daca sunt tinute in frigider, nucile pot sa reziste pana la doi ani de zile. Exista insa numeroase tiputi de oleaginoase, iar timpul de concervare difera. Se altereaza mai rapid cele care au in compozitie mai multa vitamina E.

7. Fasolea la cutie: peste 2 ani

Fasolea la cutie rezista minim doi ani de zile. Poate tine si mai mult timp, insa ea poate sa fie consumata, dar isi mai poate pierde din zeama.

8. Pestele la conserva: 3 ani

Pestele conservat are capacitatea de a ramane proaspat timp de trei ani. Odata deschisa concerva insa, acesta trebuie consumat rapid, deoarece la contactul cu aerul se altereaza rapid. Maxim doua-trei zile.

9. Otet balsamic: 4 ani

Otetul este rezistent si poti sa il utilizezi timp de patru ani. Chiar si dupa ce l-ai desfacut, otetul are un termen de valabilitate de doi ani.

10. Siropul de artar: are termen de valabilitate nelimitat

Sirpul de artar poate sa fie mancat oricand si nu se va strica niciodata daca este tinut la frigider. Daca nu, poate sa fie tinut doi ani.

11. Linte uscata si boabe: are termen de valabilitate nelimitat

Se poate gati oricand cu lintea uscata daca este tinuta la loc uscat, fara soare.

12. Zaharul brun: are termen de valabilitate nelimitat

Zaharul brun trebuie sa fie tinut intr-un loc uscat, fara soare si intr-un borcan inchis ermetic pentru a pastra proprietatile nealterate.

13. Sarea: are termen de valabilitate nelimitat

Sarea este un alt exemplu de mancare ce nu se strica niciodata. Este recomandat sa fie tinuta intr-un loc fara soare si umiditate pentru conditii bune.

14. Orez: are termen de valabilitate nelimitat

La fel ca sarea, nici orezul nu se strica daca este tinut la umbra, fara umiditate.

15. Mierea: are termen de valabilitate nelimitat

S-a gasit miere de 3000 de ani, care este comestibila inca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare