De Ziua Indragostitilor nu trebuie sa mai faci rezervare la un restaurant. O cina in oras te-ar costa o avere, iar romanticii adevarati stiu ca pentru a sarbatori dragostea, nu e nevoie sa-ti cheltuiesti toate economiile. Iti propunem doua retete afrodiziace, invaluite in parfum de portocala:
1. Clatite cu mascarpone si sos de portocale
Ingrediente:
Pentru clatite
- 1 ou
- 100 ml de lapte
- 50 ml de suc de sfecla rosie
- 1 lingura ulei
- 1 lingura rom
- 1 lingurita esenta vanilie
- 5 grame de faina alba
- 1 cubulet de unt
- sare
Pentru umplutura
- 300 grame de mascarpone
- 3 linguri de zahar brun
- 2 linguri de lapte
- scortisoara macinata
Pentru sosul de portocale
- 600 ml de suc de portocale
- 3 linguri de zahar brun
- 1 baton de scortisoara
- 1 cuisor
- 1/4 lingurita de ghimbir pudra
- 1 varf de cutit nuscoara macinata
- 1 pastaie de cardamom verde
- 1 lingura de unt
- 1 portocala
- 1/2 grapefruit rosu
Cum se prepara
Pentru sos, pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele pe foc, pentru 20-25 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Ia oala de pe aragaz, adauga untul taiat cuburi si amesteca pana se topeste. Adauga felii de portocala si grapefruit, apoi pune-l la frigider.
Pentru umplutura, freaca mascarponele cu laptele, zaharul si scortisoara pana devine omogena si zaharul se topeste, apoi pune-o la frigider.
Clatitele se prepara dupa reteta traditionala, doar ca in loc de apa se foloseste suc de sfecla.
Cum se servesc
Pune in farfurii sos de portocale si bucati de portocala si grapefruit, iar deasupra asaza clatitele rulate.
2. Piept de pui cu cartofi piure, spanac si sos de portocale
Ingrediente
- 1 piept de pui mic
- 200 grame de spanac tanar
- 1 catel usturoi
- 3 linguri ulei
- piper negru, piper verde, chili fulgi, sare
Pentru sosul de portocale
- 550 ml suc de portocale proaspat
- 100 ml supa de pui
- 1 lingura unt
- un praf de sare
Cum se prepara
Pune sucul de portocale intr-o tigaie si lasa-l sa fierba la foc mare timp de 10-15 minute, pana devine ca un sirop. Ia-l de pe foc si pune-l la frigider. Trece carnea de pui prin piper negru si verde, presara peste el sare si chili dupa gust, apoi prajeste putin puiul pe ambele parti. Apoi, pune puiul la cuptorul preincalzit la 200 de grade si coace-l 8-10 minute.
Toarna supa de pui in tigaia in care ai prajit puiul si fierbe-o 3 minute, apoi adauga sucul de portocale. Mai pune o lingura de unt si lasa la fiert pana se ingroasa, apoi pune usturoiul si spanacul.
Piureul se face dupa reteta clasica.
Cum se serveste
Pieptul de pui cu spanac si portocala se serveste cald.
Sursa foto: culinariadaciana.blogspot.com