Feluri principale

# retete micul dejun #retete oua

3 retete cu oua pe care le vei adora

Ouale sunt de multe ori ingredientele principale pentru un mic dejun sanatos si bogat in proteine. Multi le prefera pentru ca sunt usor de preparat, nu costa mult si sunt versatile. Daca pana acum obisnuiai sa mananci ouale sub forma de omleta, ochiuri sau fierte la micul dejun, a venit momentul sa incerci ceva nou. Descopera trei retete cu oua, simplu de preparat, pe care intreaga familie le va adora.

Oua la cuptor cu pesto de menta

Ingrediente

  • 200 de grame de coriandru proaspat
  • 100 de grame de frunze de menta proaspata
  • 50 de grame de fistic
  • 2 ardei jalapeno, fara seminte si tocati marunt
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • Ulei de masline
  • 180 de grame de smantana
  • 12 oua mari
  • Felii de paine toast

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 245 de grade Celsius. Unge cu ulei de masline vase ramekin cu diametrul de 25 de cm.

In robotul de bucatarie, pune frunzele de coriandru, menta, fisticul, ardeii iuti, sucul de lamaie, usturoiul si ½ lingurita sare si proceseaza toate ingredientele pana cand sunt tocate foarte fin. Adauga peste acestea ulei de masline si mai amesteca pentru a se omogeniza foarte bine.

In fiecare vas ramekin, adauga 2 linguri de smantana si 2 oua. Deasupra pune 1 lingura din amestecul de ierburi aromatice. Pune vasele la cuptor pentru 15 minute sau pana cand albusurile devin ferme, dar galbenusurile sunt inca moi. Serveste ouale cu restul din amestecul de ierburi aromatice si paine prajita.

Sandwich cu oua verzi si sunca

Ingrediente

  • 6 oua fierte tari
  • 50 de grame pesto
  • 3 linguri maioneza light
  • Piper negru
  • 4 croissants
  • 8 felii de sunca
  • Rucola proaspata

Mod de preparare

Cojeste ouale si taie-le marunt. Intr-un bol, amesteca ouale cu pesto, maioneza si piper dupa gust. Umple fiecare croissant cu felii de sunca, salata de oua si rucola. Aceste sandwich-uri delicioase pot fi mancate imediat sau le poti pune in folie alimentara si consuma peste cel mult 4 ore.

Oua posate cu avocado

Ingrediente

  • 2 oua
  • 2 felii de paine integrala
  • 1/3 avocado
  • 2 linguri de parmezan
  • Sare si piper
  • Ierburi aromatice (patrunjel, busuioc, cimbru) pentru topping
  • Rosii pentru servit

Mod de preparare

Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand apa incepe sa fiarba, inchide focul, sparge cu grija ouale si pune-le pe rand in cratita. Acopera cratita si posaza ouale pentru 5 minute (daca vrei sa fie extrem de moi lasa-le doar 4 minute, 4:30 pentru a le face moi si 5 minute sau peste pentru galbenus semi-moale).

Cat timp se prepara ouale, pune paine la prajit si apoi pune avocado pasat pe fiecare felie de paine. Cand ouale sunt gata, foloseste o spatula pentru a le scoate din apa, pe rand. Pune fiecare ou pe cate o felie de paine prajita. Presara peste ele parmezan, sare, piper si ierburi aromatice proaspete. Le poti manca impreuna cu o salata simpla de rosii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare