Oua la cuptor cu pesto de menta
Ingrediente
- 200 de grame de coriandru proaspat
- 100 de grame de frunze de menta proaspata
- 50 de grame de fistic
- 2 ardei jalapeno, fara seminte si tocati marunt
- 2 linguri de suc de lamaie
- 1 catel de usturoi
- Ulei de masline
- 180 de grame de smantana
- 12 oua mari
- Felii de paine toast
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 245 de grade Celsius. Unge cu ulei de masline vase ramekin cu diametrul de 25 de cm.
In robotul de bucatarie, pune frunzele de coriandru, menta, fisticul, ardeii iuti, sucul de lamaie, usturoiul si ½ lingurita sare si proceseaza toate ingredientele pana cand sunt tocate foarte fin. Adauga peste acestea ulei de masline si mai amesteca pentru a se omogeniza foarte bine.
In fiecare vas ramekin, adauga 2 linguri de smantana si 2 oua. Deasupra pune 1 lingura din amestecul de ierburi aromatice. Pune vasele la cuptor pentru 15 minute sau pana cand albusurile devin ferme, dar galbenusurile sunt inca moi. Serveste ouale cu restul din amestecul de ierburi aromatice si paine prajita.
Sandwich cu oua verzi si sunca
Ingrediente
- 6 oua fierte tari
- 50 de grame pesto
- 3 linguri maioneza light
- Piper negru
- 4 croissants
- 8 felii de sunca
- Rucola proaspata
Mod de preparare
Cojeste ouale si taie-le marunt. Intr-un bol, amesteca ouale cu pesto, maioneza si piper dupa gust. Umple fiecare croissant cu felii de sunca, salata de oua si rucola. Aceste sandwich-uri delicioase pot fi mancate imediat sau le poti pune in folie alimentara si consuma peste cel mult 4 ore.
Oua posate cu avocado
Ingrediente
- 2 oua
- 2 felii de paine integrala
- 1/3 avocado
- 2 linguri de parmezan
- Sare si piper
- Ierburi aromatice (patrunjel, busuioc, cimbru) pentru topping
- Rosii pentru servit
Mod de preparare
Pune apa la fiert intr-o cratita. Cand apa incepe sa fiarba, inchide focul, sparge cu grija ouale si pune-le pe rand in cratita. Acopera cratita si posaza ouale pentru 5 minute (daca vrei sa fie extrem de moi lasa-le doar 4 minute, 4:30 pentru a le face moi si 5 minute sau peste pentru galbenus semi-moale).
Cat timp se prepara ouale, pune paine la prajit si apoi pune avocado pasat pe fiecare felie de paine. Cand ouale sunt gata, foloseste o spatula pentru a le scoate din apa, pe rand. Pune fiecare ou pe cate o felie de paine prajita. Presara peste ele parmezan, sare, piper si ierburi aromatice proaspete. Le poti manca impreuna cu o salata simpla de rosii.