Quinoa cu legume
Ingrediente:
- 120 grame quinoa,
- 2 lingurite busuioc tocat,
- 2 lingurite otet balsamic,
- 60 grame broccoli,
- 60 grame ceapa,
- 60 grame dovlecel,
- 1 ardei gras tocat,
- 240 grame fasole neagra conservata,
- mixt legume verzi,
- rosii,
- suc de lamaie.
Mod de preparare:
Amesteca quinoa cu busuiocul tocat, otetul balsamic, ceapa, dovlecelul, broccoli si ardeiul gras tocat. Clateste si scurge boabele de fasole neagra din conserva si adauga-le. Se serveste cu verdeata mixata, rosii si suc de lamaie.
Quinoa cu pui
Ingrediente:
- 4 bucati de piept de pui (cca 140 grame fiecare),
- 1/4 lingura ierburi de provence,
- 240 grame quinoa rosie,
- 60 grame otet de sampanie,
- 60 grame ulei de masline,
- 2 cepe verzi,
- 2 lingurite mustar Dijon,
- 960 grame rucola,
- 160 grame masline sferturi de masline verzi,
- 350 grame jumatati rosii cherry.
Mod de preparare:
Condimenteaza pieptul de pui cu ierburile de Provence si 1/4 lingurita de sare si piper. Pune puiul pe gratar cate 3 minute pe fiecare parte. Fierbe quinoa conform indicatiilor de pe eticheta. Mixeaza otetul de sampanie, uleiul de masline, ceapa verde, mustarul Dijon si 1/4 lingurita de sare. Combina jumatate din compozitie cu quinoa gatita, rucola, rosiile cherry si maslinele verzi. Pune desupra puiul si adauga restul de compozitie mixata.
Quinoa cu pesto de rucola si menta
Ingrediente:
- 120 grame rucola,
- 80 grame branza rasa,
- 60 grame frunze de menta proaspete,
- 2 catei de usturoi,
- 1 lingura muguri de pin prajiti,
- sare,
- 60 grame ulei de masline,
- 2 cepe medii tocate,
- 360 grame quinoa,
- 2 lingurite unt,
- 2 lingurite suc de lamaie,
- 1 conserva de fasole scursa,
- verdeturi pentru servire.
Mod de preparare:
Mixeaza rucola, menta, usturoiul, mugurii de pin si 1/4 lingurita de sare pana la omogenizare completa. Transfera intr-un bol mediu si ameteca cu 1/4 cana de ulei. Intr-o cratita incalzeste 2 lingurite de ulei si adauga ceapa. Gateste 2 minute amestecand ocazional. Adauga quinoa si gateste 1 minut. Urmeaza sa mai adaugi doua cani de apa calda si 1/2 lingurita de sare si sa fierbi totul. Redu focul si continua sa fierbi pana se absoarbe cea mai mare parte de apa, timp de cca 6 - 8 minute. Adauga inca doua cani cu apa calda si continua fierberea pana quinoa devine frageda. Pune untul, zeama de lamaie, jumatate de pesto si 120 grame de apa. Amesteca foarte bine si adauga apoi boabele de fasole. Se serveste cu verdeata, frunze de menta si muguri de pin.