Feluri principale

#legume #retete legume #clatite cu legume #oua cu varza #paste cu spanac

3 retete interesante, colorate in verde

Pe data de 17 martie este sarbatorita ziua nationala a Irlandei. Numita si St. Patrick's Day, aceasta sarbatoare a fost preluata in mai multe tari. Obiceiurile irlandezilor au ajuns si la romani, care petrec de ziua Sfantului Patrick in stil irlandez. Va propunem trei retete interesante, colorate in verde, care sunt ideale pentru a sarbatori acest eveniment


Paste cu branza si spanac

Ingrediente

  • paste
  • spanac
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de faina alba
  • 2 cani de lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper


Mod de preparare

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, peste care se adauga spanacul. Se lasa in tigaie pana isi reduce din dimensiuni si devine moale. Dupa ce spanacul s-a inmuiat, se amesteca in blender pana se obtine o pasta.

Pastele se gatesc potrivit indicatiilor de pe pachet.

Intr-o tigaie, se topeste untul peste care se adauga faina si se amesteca timp de un minut. Se pune laptele si se amesteca pana toate ingredientele se combina perfect. Se adauga si branza rasa, sare si piper, dupa gust.

Sosul obtinut se amesteca cu pasta de spanac. Se adauga toata compozitia peste paste si se serveste imediat.


Oua cu varza

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 frunze mari de varza
  • sare
  • ulei


Mod de preparare

Frunzele de varza se amesteca in blender peste care se adauga ouale si sarea.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu, dupa care se toarna amestecul de oua in tigaie si se amesteca pana se prajesc. Se scot si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se servesc cu paine prajita.


Clatite cu legume

Ingrediente

  • dovlecei, broccoli sau conopida
  • faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 lingurita praf de usturoi


Mod de preparare

Se amesteca legumele intr-un blender, dupa care se pun intr-un castron impreuna cu faina, sarea, oul, busuiocul si praful de usturoi. Se amesteca pana se combina toate ingredientele.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu si se pune cate o lingura din aluatul obtinut pentru a face o clatita. Se gateste timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se poate servi cu sos de rosii, in functie de preferinte.



Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare