Feluri principale

#cina gustoasa #cina sanatoasa #cina rapida #retete simple #retete cina #cina #retete rapide

3 retete perfecte pentru o cina rapida, gustoasa si sanatoasa

In cazul in care te-ai saturat de cinele bogate in carbohidarti si de tocanele grele, iti prezentam cateva retete perfecte pentru o cina rapida, sanatoasa si gustoasa. Sunt ideale pentru primavara, savuroase si bogate in elemente nutritive.

Paste cu broccoli si pesmet

Ingrediente:

  • 450 grame broccoli taiat in buchetele de cate 5 cm,
  • 3 lingurite ulei de masline,
  • un catel de usturoi presat,
  • un ardei rosu iute curatat de seminte si tocat fin,
  • sare
  • piper
  • 340 grame tagliatelle, fettucine sau alte paste late,
  • 60 grame panko sau pesmet auriu,
  • o lingurita coaja de lamaie rasa,
  • 3 lingurite suc de lamaie,
  • 60 grame smantana.

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adauga broccoli, doua linguri de ulei, usturoiul, jumatate din pesmet si 1/2 lingurita de sare. Aranjeza-le intr-un singur strat si tine-le la cuptor 15 minute. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Pastreaza o cana din apa in care au fiert si restul scurge. Intr-un bol, amesteca pesmetul ramas cu o lingura de ulei si coaja de lamaie. In tava de copt, impinge broccoli intr-o parte si adauga pesmetul in spatiul ramas. Da la cuptor pana cand broccoli este fraged si crocant pe margine, iar pesmetul a devenit maro - auriu. Adauga pe paste sucul de lamaie, smanatana si cana cu apa pastrata de la paste. Adauga broccoli si pesmetul din tava.

Tacos cu sparanghel la gratar si ciuperci Shiitake

Ingrediente:

  • 3 lingurite de ulei de rapita,
  • 4 catei de usturoi zdrobiti,
  • o lingura chilli,
  • 1/2 lingura sare,
  • 200 grame ciuperci shiitake,
  • o ceapa verde,
  • 8 bucati tortile de porumb incalzite,
  • 240 grame guacamole de casa,
  • felii de lamaie,
  • patrunjel,
  • sos picant pentru servire

Mod de preparare:

Incinge gratarul. Intr-o tava mare amesteca uleiul, usturoiul, chilli-ul si sarea. Adauga sparanghelul, ciupercile si ceapa verde. Coace pe gratar sparanghelul pana devine fraged si usor carbonizat, intorcandu-l din cand in cand. De asemenea, tine pe gratar ciupercile si ceapa verde pana se coc bine, intorcandu-le ocazional dupa 4 - 5 minute. Transfera legumele pe tocator. Taie sparanghelul si ceapa verde in lungimi de cate 5 cm, iar ciupercile felii. Serveste cu tortillas de porumb, guacamole, felii de lamaie, patrunjel si sos fierbinte. Sunt savuroase si foarte hranitoare.

Salata de ciuperci salbatice si linte

Ingrediente:

  • 450 grame ciuperci salbatice amestecate si feliate,
  • 60 grame ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 340 grame linte fiarta,
  • patrunjel verde,
  • 1/4 ceapa rosie mica feliata foarte subtire,
  • 180 grame otet balsamic,
  • branza albastra pentru servire.

Mod de preparare:

Se stropesc ciupercile cu ulei de masline, usturoi si sare si se pun in cuptor la copt la 220 grade Celsius, timp de 20 de minute, sau pana se rumenesc foarte bine. Amesteca lintea fiarta cu ciupercile, ceapa rosie si otetul balsamic. Se serveste cu felii de branza albastra. Este o salata savuroasa, ideala pentru primvara. Se serveste ca atare, fiind extrem de satioasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului