Feluri principale

#retete simple #retete cina #retete usoare #retete #retete rapide

3 retete perfecte pentru o cina usoara

O cina usoara care se prepara rapid, din ingrediente proaspete si savuroase, este ideala pentru zilele toride de vara, cand mancarurile grele nu isi mai au locul in dieta.

Consuma legume proaspete in cat mai multe salate, carne usoara de pui sau vita fripta la gratar si bucura-te de savoare unor preparate gustoase pe care le poti face in doar cateva minute, pentru cina.

Pui la gratar cu sos barbeque alb

Ingrediente:

  • 2 kilograme de carne de pui, bucati cat mai asortate: piept, aripi, pulpe
  • Sos barbeque alb
  • Frunze de patrunjel pentru decor
  • Sos barbeque alb
  • 100 grame de maioneza
  • 1 lingura otet de cidru
  • 2 linguri de hrean dat prin razatoare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • ¾ lingurita de zahar
  • ¼ lingurita piper cayenne

Mod de preparare:

Incalzeste gratarul la temperatura medie. Condimenteaza bucatile de pui cu sare si piper negru. Lasa puiul pe gratar, acoperit, timp de 20 de minute, intorcand din cand in cand bucatile.

In timp ce puiul se prepara, poti face sosul BBQ. Amesteca toate ingredientele si mai adauga sare si piper. Ia capacul si apoi unge bucatile de pui cu sosul barbeque alb. Intoarce bucatile de pui si lasa-le in continuare pe gratar. Unge bucatile si intoarce-le de inca doua ori, cate cinci minute pe o parte sau pana cand bucatile de pui sunt bine facute. Presara deasupra patrunjel verde si serveste puiul cu restul de sos barbeque ramas.

Tacos cu cartof dulce, avocado si fasole neagra

Ingrediente:

  • 800 de grame de cartof dulce, curatat si taiat cubulete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pudra chili
  • 1 cutie de fasole neagra
  • Sos salsa verde
  • 1 avocado taiat felii subtiri
  • 8 tortilla de porumb
  • Branza feta
  • Coriandru pentru decor

Cum se prepara:

Amesteca cartoful dulce taiat cubulete cu ulei de masline, chili si sare. Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le sa se rumeneasca la cuptor pentru 30 de minute.

Intr-o tigaie, amesteca boabele de fasole cu sosul salsa verde si lasa-le la foc mediu, amestecand de cateva ori.

Serveste cartofii dulci si fasolea cu avocado, tortilla de porumb si branza feta. Presara deasupra coriandru proaspat.

Salata de vara cu alac si gratar

Ingrediente:

  • 200 de grame de alac
  • 2 ardei
  • 5 linguri ulei de masline
  • 700 de grame de carne de vita fara os, feliata subtire
  • Frunze de varza Kale
  • Otet balsamic

Cum se prepara

Incalzeste gratarul la foc mediu. Prepara alacul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Amesteca ardeii taiati in sferturi cu doua linguri de ulei de masline. Condimenteaza carnea de vita cu sare. Pune pe gratar carnea si ardeii, acopera cu un capac, si lasa-le 2-4 minute pe o parte sau pana cand carnea este facuta atat cat iti doresti, iar ardeii sunt copti.
Amesteca alacul cu ardeii, porumb, frunze de varza kale, otet balsamic, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper. Taie carnea fasii subtiri si adaug-o peste salata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului