Salmon nigiri
Ingrediente
Pentru un incepator, nu exista reteta de sushi mai buna ca salmon nigiri, care consta intr-o cantitate mica de orez cu peste deasupra. Totusi, nigiri iti va pune indemanarea la incercare. Pentru zece nigiri, care vor fi gata in 20 de minute, ai nevoie de:
- 2 cesti de orez fiert si asezonat
- Somon proaspat, taiat in zece felii subtiri
- Wasabi
- Sos de soia, pentru servire
- Ghimbir murat, pentru servire
Mod de preparare
Umezeste-ti mainile si formeaza 10 gramajoare circulare de orez gatit. Pune putin wasabi pe fiecare felie de somon si aseaza-le peste orez, cu wasabi-ul in jos, ca sa se lipeasca. Corecteaza cu mainile forma fiecarui sushi si serveste imediat, cu sos de soia si ghimbir murat.
Sushi picant de ton
Ingrediente
Aceste rulouri picante de ton fac parte din categoria de sushi cunoscuta ca maki. Intr-un maki pestele, legumele si celelalte ingrediente se ruleaza intr-un invelis din nori (foi din alge) si orez marinat in otet. Aceasta reteta pune in valoare carnea de ton si se face in doar 30 de minute. Ingredientele necesare pentru 2 rulouri sunt:
- 1 ½ cani de orez gatit
- 120 g de ton
- 3 lingurite de sos de chilli sriracha
- 2 lingurite de ceapa verde tocata
- ½ lingurita de ulei de susan
- 1 foaie de alge taiata in 2, pe lat
- 2 linguri de seminte de susan prajite
- Maioneza picanta pentru garnitura (optional)
- Tezu sau amestec de ½ ceasca de apa si 2 linguri de otet
Mod de preparare
Taie tonul in cubulete mici si, intr-un castron de marime medie, amesteca-l cu sosul sriracha, 1 lingurita de ceapa verde si ulei de susan. Aseaza pe rola de bambus o foaie de nori, cu partea stralucitoare in jos. Umezeste-ti mainile cu tezu si imprastie uniform 3/4 din orez pe foaie. Presara deasupra seminte de susan. Adauga si amestecul pe baza de ton deasupra si ruleaza suprafata de bambus, cu degetele stranse, astfel incat sa obtii un cilindru strans. Indeparteaza rola de bambus incet, astfel incat sa nu strici sushi-ul. Taie cilindrul cu un cutit ascutit in 2, apoi fiecare jumatate in 3. Pune restul de ceapa si maioneza, daca iti place, pe fiecare sushi.
Sushi vegan
Ingrediente
Daca nu mananci peste sau fructe de mare, aceasta reteta de sushi care se gateste in 30 de minute reprezinta o alternativa gustoasa. Pentru 4 portii ai nevoie de:
- 1 ½ cani de orez gatit
- ⅓ cana de otet din vin
- ½ cana de felii de avocado stropite cu lamaie
- ¼ cana de seminte de susan
- ½ castravete curatat si taiat sub forma de sticks
- ½ ardei gras, taiat fasii
- ½ zucchini, taiat in forma de sticks
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare
Amesteca otetul cu sarea si zaharul pana cand acestea se dizolva, apoi toarna-l peste orez si omogenizeaza. Intinde apoi orezul peste o foaie de hartie de copt si lasa-l sa se usuce. Pe rola de sushi pune un strat subtire de seminte de susan. Aseaza o jumatate de ceasca de orez in strat omogen. Pune legumele taiate si feliile de avocado pe mijlocul patului de orez. Infasoara strans, scoate cu grija rola de bambus si taie sushi-ul in 6-8 bucati. Serveste-l imediat sau infasoara-l in folie alimentara pentru a-l manca mai tarziu.
Sushi-ul este delicios si incanta nu doar gustul, ci si vazul. Impresioneaza-ti prietenii gatind cele 3 retete de sushi pe care ti le-am prezentat sau comanda online sushi realizat de profesionisti. Daca comanzi mancare in Braila, merita sa alegi si o portie de sushi.
Sursa foto: pexels.com/
Advertorial