Chiftele grecesti cu taitei de doveleac
Ingrediente:
- 125 de grame de iaurt grecesc
- 25 de grame de pesmet
- 3 linguri menta uscata
- ¾ lingurita sare cu usturoi
- 450 de grame de carne de vita tocata
- Dovleac galben (sau zucchini) facut taitei
- 400 de grame de rosii taiate in jumatati
- 1 lingura oregano
- 1-2 linguri ulei de masline
- Branza feta
- Felii de lamaie
- Piper
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Pune foaie de copt intr-o tava. Intr-un castron amesteca iaurtul, pesmetul, menta si ½ lingurita de sare cu usturoi. Adauga carnea de vita si amesteca bine. Formeaza 16 chiftele si pune-le in tava, intr-o parte.
Amesteca apoi taiteii de dovleac, rosiile, oregano si restul de sare cu usturoi. Presara putin ulei de masline si asaza legumele in cealalta parte a tavii.
Pune tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand chiftelele sunt gata si dovleacul este moale.
Cu ajutorul unor spatule, pune amestecul de dovleasc intr-un platou pentru servit. Pune deasupra chiftelele si branza feta faramanta. Mai poti adauga peste acestea oregano si piper si le poti servi cu felii de lamaie.
Somon la cuptor cu broccoli si rosii
Ingrediente:
- 500 de grame de somon
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ½ lingurita oregano uscat
- Sare, piper
- 300 de grame de rosii cherry
- 300 de grame de broccoli
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie
- Busuioc proaspat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune hartie de copt intr-o tava si asaza bucatile de somon. Presara 1 lingura de ulei de masline si oregano, sare si piper.
Intr-un castron amesteca rosiile cherry, broccoli, usturoi, ulei de masline si oregano. Presara sare si piper si amesteca totul foarte bine. Adauga legumele peste somon si pune tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Intre timp, pregateste 3 linguri de suc de lamaie si o lingurita de coaja razuita. Intr-un castron amesteca sucul de lamaie si coaja cu restul ingredientelor. Pune amestecul peste somonul cu legume inainte de a-l manca.
Friptura rapida la cuptor
Ingrediente:
- 500 de grame de muschi de porc sau piept de pui
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 kilogram de legume asortate
- 1 lingura ulei de masline
- Sare, piper
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge carnea cu o lingurita de ulei de masline si asaza-o in tava. Pune legumele intr-un castron mare. Presara o lingura ulei de masline, sare si piper si amesteca.
Pune legumele in tava, langa carne. Lasa tava la cuptor 25-30 de minute, pana cand carnea este bine facuta si legumele sunt moi. Cand este gata, acopera tava cu folie si lasa totul sa stea 3 minute, apoi feliaza carnea si serveste-o cu legume si un sos, in functie de preferinte.