Feluri principale

#retete simple #retete usoare #retete

3 retete usoare si rapide, perfecte pentru pachetul de la munca

Vrei sa mananci sanatos, dar si gustos cand esti la munca? Iata trei retete simple si rapide pe care le poti prepara seara pentru pachetul de la munca. este mai simplu decat crezi!

Friptura cu fasole verde, fenicul si farro

Ingrediente:

  • ½ cupe de farro care se gateste repede
  • Muschi de vita
  • 200 grame de fasole verde curatata de capete
  • 200 grame de boabe de fasole
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare
  • O lingurita de fenicul
  • Ardei iute rosu fulgi
  • 2 lingurite de otet de vin alb
  • 1 lingurita de miere
  • ¼ cupa de fistic pisat

Preparare:

La foc mediu se prepara farro conform instructiunilor si se lasa la racit.

Se face friptura asezonata cu sare si piper. Se intarce si pe partea celalata cam aproximativ 6-8 minute sau dupa preferinte.

In alt bol se pun boabele de fasole si fasolea verde cu ¼ lingurita sare. Se prajesc putin si apoi se pun in bolul cu farro.

Apoi se amesteca mierea cu sarea, cu fisticul, cu fenicul, cu ulei de masline si apoi se pune peste farro si fasole si se serveste cu friptura.

Pui prajit cu broccoli prajit cu lamaie

Ingrediente:

  • 700 grame de broccoli taiat in buchetele
  • 2 capatani de usturoi taiat marunt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper
  • 200 de grame de piept de pui fara pielita si os
  • 1 cupa de faina
  • 1 lamaie taiata
  • 2 lingurite de suc de lamaie

Preparare:

Cuptorul incalzit la 200 de grade Celsius

Se coace broccoli cu usturoi, cu un pic de ulei de masline si cu sare si piper pentru 10 minute

Pieptul de pui se asezoneaza cu sare si pier si apoi se pune in faina si se prajeste pe fiecare parte cateva minute pana cand devine auriu.

Se pune la nivel mediu tigaia cu carne si se adauga uleiul ramas, lamaile, 1/3 cupa de apa pana este gata. Se serveste cu broccoli.

Somon cu crutoane se naut si vinete

Ingrediente:

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 2 capatani de usturoi tocate marunt
  • Sare
  • 1 cupa de faina de naut
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 2 vinete medii
  • 4 bucati de somon fara pielita
  • ¼ cupa iaurt gras
  • 1 cupa de frunze de menta
  • 2 lingurite de ceapa verde

Preparare:

Se prajeste ulei cu sare, ceapa, usturoi 5 minute. Apoi se pune apa 1 cupa si se amesteca mult pana cand adaugand faina de naut devine fara cocoloase.

Se transfera in procesatorul de mancare si se amesteca cu sucul de lamaie si cu ulei pana devine fin aluatul. Apoi se pune in tava si se pune hartie deasupra si se raceste 1 ora.

Vinetele cu sare si ulei se prajesc alaturi de somon cu sare si piper.

Sos: iaurt amestecat cu suc de lamaie, usturoi, sare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului