Porumb copt cu parmezan si unt
Ingrediente:
- 4 bucati de porumb
- 5 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
- 1/2 ceasca de parmezan ras
- 1 catel de usturoi, bine pisat
- sare
- piper
Cum se prepara:
Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine. Coace porumbul pe gratarul incins, avand grija sa-l intorci pe toate partile
In timp ce porumbul se coace adauga untul, parmezanul si usturoiul in robotul de bucatarie si amesteca totul foarte bine pana obtii o pasta omogena. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cand porumbul este copt adauga-l pe un platou si unge-l cu pasta de unt si parmezan. Serveste porumbul imediat.
Porumb copt cu sos de lime si unt
Ingrediente:
- 4 bucati de porumb
- 2 linguri de unt, la temperatura camerei
- 1/4 coaja rasa de lime
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 1/2 lingurita de piper
- 1/2 lingurita paprika
- 1/4 lingurita de sos adobo
- 1/2 lingurita de sare
Cum se prepara:
Curata porumbul si infasoara fiecare stiulete in folie de aluminiu. Pune porumbul pe gratarul incins pentru aproximativ 10 minute. Cand este gata pune porumbul pe un platou si lasa-l la temperatura camerei.
Amesteca untul cu coaja de lime, sucul de lamaie, ardeiul iute, sosul adobo si sare pana obtii o compozitie omogena. Indeparteaza folia de aluminiu de pe stiuletii de porumb si unge fiecare porumb cu sosul obtinut. Serveste proumbul imediat, alaturid e felii de lime.
Surse foto: pinterest.com, seriouseats.com