Ingrediente pentru aluatul de pizza cu faina integrala si miere
- 10 grame drojdie proaspata
- 230ml apa calda
- 256g faina integrala
- 35g germeni de grau
- 1 lingurita sare
- 1 lingura miere
Cum se prepara aluatul de pizza cu faina integrala si miere
Preincalzeste cuptorul la 175oC.
Dizolva drojdia in putina apa calduta. Adauga putina faina pana obtii o maia cremoasa.
Intr-un bol incapator combina faina cu germenii de grau si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga maiaua si mierea. Framanta aluatul adaugand cate putina apa. Lasa-l sa creasca timp de 10 minute.
Pe o suprafata presarata cu faina intinde aluatul si adauga-l in tava tapetata cu hartie de copt. Inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Adauga ingredientele pentru pizza, dorite.
Coace-l timp de 5-10 minute sau pana devine crocant pe margini.
Sursa foto: takeamegabite.com