Feluri principale

#faina integrala #pizza #miere #aluat

Aluat pentru pizza cu faina integrala si miere

Aluatul pentru pizza trebuie sa fie nu numai gustos dar si sanatos. In locul aluatului clasic, din faina alba, iti recomandam un aluat preparat faina integrala.

 

Ingrediente pentru aluatul de pizza cu faina integrala si miere

  • 10 grame drojdie proaspata
  • 230ml apa calda
  • 256g faina integrala
  • 35g germeni de grau
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere

Cum se prepara aluatul de pizza cu faina integrala si miere

Preincalzeste cuptorul la 175oC.

Dizolva drojdia in putina apa calduta. Adauga putina faina pana obtii o maia cremoasa.

Intr-un bol incapator combina faina cu germenii de grau si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga maiaua si mierea. Framanta aluatul adaugand cate putina apa. Lasa-l sa creasca timp de 10 minute.

Pe o suprafata presarata cu faina intinde aluatul si adauga-l in tava tapetata cu hartie de copt. Inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Adauga ingredientele pentru pizza, dorite.

Coace-l timp de 5-10 minute sau pana devine crocant pe margini.

Sursa foto: takeamegabite.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete