Un pranz reusit este cel care imbina perfect aromele delicioase ale ingredientelor, oferindu-ti atat un rasfat pentru papilele gustative, cat si un aport nutritional optim. Iti recomandam sa incerci o reteta ideala pentru pranz: ardei umpluti in stil marocan.
Ingrediente pentru ardei umpluti in stil marocan
- 2 ardei grasi
- 250 g carne tocata de vita
- 3 linguri de stafide
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurita scortisoara
- 2 catei de usturoi
- 1 ceasca de orez brun
- 1 ceasca de suc de legume
- 2 linguri de menta tocata
- 1/2 lingurita coaja de portocala
- sare, piper
Cum se prepara ardeii umpluti in stil marocan
Taie cotoarele ardeilor si asaza-i cu gura in jos intr-un vas yena inalt. Adauga jumatate de cana de apa in vas si acopera-l cu un capac. Introdu vasul in cuptorul incins pentru 3-6 minute, pana cand ardeii devin mai moi, insa fara a-si pierde forma.
Scoate ardeii si lasa-i la racit. Fierbe orezul brun cu putina sare. Separat, intr-o tigaie, coace carnea de vita, impreuna cu stafidele, chimenul, scortisoara, usturoiul, coaja de portocale si orezul brun, apoi adauga sucul de legume si mai lasa pe foc 2-3 minute. Umple ardeii cu carnea de vita.
Cum se servesc ardeii umpluti in stil marocan
Ardeii umpluti in stil marocan se servesc fierbinti, cu menta si cateva bucatele de ardei iute deasupra.
Sursa foto: theheritagecook.com