Aripile de pui gatite dupa metoda chinezeasca sunt delicioase si foarte aromate. Chiar daca timpul de marinare este destul de mare, rezultatul este savuros. Aripile de pui se servesc fierbinti, cu garnitura de orez fiert .
Ingrediente pentru aripi de pui gatite dupa metoda chinezeasca
- 450 ml sos de soia
- 300 grame zahar brun
- pudra de usturoi
-
2 kilograme aripi de pui .
Cum se prepara aripile de pui gatite dupa metoda chinezeasca
Intr-o cratita amesteca sosul de soaia, zaharul brun si pudra de usturoi. Las pe foc pana cand zaharul se topeste complet. Ia apoi de pe foc si lasa sa se raceasca.
Aseaza aripilede pui intr-un bol mare. Toarna mixtura de sos de soia peste aripi si amesteca bine. Acopera bolul cu o folie de plastic. Lasa aripile sa se marineze timp de 8 ore.
Dupa cele 8 ore, rastoarna aripile de pui intr-o tava de copt. Acopera tava cu o folie de aluminiu . Da tava la cuptor, timp de 45 - 50 de minute. Ia folia de aluminiu si mai lasa aripile la cuptor timp de 15 minute.
Cum se servesc aripile de pui gatite dupa metoda chinezeasca
Aripile de pui gatite dupa metoda chinezeasca se servesc fierbinte, cu diverse garnituri.