Ingrediente pentru aripile de pui marinate cu visine si whisky
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 3 linguri whisky
- ½ cana visine fara samburi
- ¼ cana ketchup
- 60 ml otet de mere
- 2 linguri zahar brun
- ¾ lingurita pudra de mustar uscat
- sare
- 1 kilogram aripi de pui
Cum se prepara aripile de pui marinate cu visine si whisky
Spala bine puiul si asezoneaza-l cu sare. Pune-l intr-un castron incapator pana prepari marinata.
Intr-o cratita pentru prepararea sosurilor adauga 2 linguri de ulei si pune-l la incins. Caleste ceapa si usturoiul, amestecand continuu, pana cand acestea se inoaie (aproximativ doua minute). Adauga apoi whisky-ul si amesteca totul foarte bine. Cand da in clocot, adauga visinele, ketchupul, otetul, zaharul si mustarul. Lasa totul sa dea in clocot, apoi da focul la minim si lasa sosul sa se reduca, pana incepe sa se ingroase (aproximativ cinci minute). Asezoneaza cu sare dupa gust.
Stinge focul si lasa sosul sa se raceasca timp de 10 minute, apoi, cu ajutorul unui blender paseaza-l pana obtii o compozitie omogena. Toarna apoi sosul peste aripioarele de pui si maseaza-le bine pe toate partile.
Pune gratarul la incins, cat puiul se marineaza. Unge gratarul cu putin unt, pentru ca puiul sa nu se lipeasca si frige-l pe ambele parti pana cand este bine patruns. Daca iti ramane sos, unge puiul cu acesta, in timp de se frige, intorcandu-l de pe o parte pe alta, pentru a obtine o crusta crocanta, usor caramelizata.
Cum se servesc aripile de pui marinate cu visine si whisky
Serveste aripile de pui marinate cu visine si whisky alaturi de un pahar de vin rosu, demisec. Ca si garnitura, poti servi legume la abur sau salata de sezon.
Sursa foto: youtube.com