Ingrediente
- 300g broccoli proaspat (sau congelat)
- 100g tofu (orice aroma preferi)
- Doua lingurite ulei de masline
- Coaja rasa de la o lamaie
- Zeama de lamaie dupa gust
- sare
- piper
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Taie broccoli in buchetele mici, ca pentru o imbucatura. Ai grija sa fie cat de cat egale ca dimensiune. Adauga peste acestea sare, piper si o lingurita de ulei de masline si amesteca bine. Pune totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit usor. Cat este inca fierbinte, presara putina coaja de lamaie pe deasupra.
In timp ce broccoli se coace, taie tofu in felii de aproximatv un 1 cm grosime. Preseaza bine cu servetel de hartie pentru a scoate toata zeama din acesta si pentru a obtine o suprafata uscata. Unge apoi bucatile de tofu cu uleiul ramas si adauga-le intr-o tigaie incinsa. Rumeste-le bine pe ambele parti si scoate-le pe o farfurie.
Intr-un bol incapator adauga broccoli-ul cald. Presara peste cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca bine. Lamaia ii va da un gust mult mai bun. Taie feliile de tofu fumenite in cubulete si adauga-le peste broccoli. Serveste imediat.
Poti servi totul cu o garnitura de orez.