Feluri principale

#jamie oliver #placinta # retete peste #bucatari celebri #placinta cu peste

Bucatari celebri: Jamie Oliver te invata sa prepari cea mai buna placinta cu peste

Placinta cu peste este alegerea perfecta pentru o cina delicioasa in familie, asa ca daca te-ai saturat de carne la gratar, legume inabusite si alte preparate banale, poti incerca aceasta reteta care poarta semnatura inegalabilului Jamie Oliver. Asadar, in episodul de azi al serialului "Bucatari celebri" iti vom arata cum se prepara cea mai buna placinta cu peste.


Cine este Jamie Oliver?

Jamie Oliver a aparut pentru prima oara la televiziune intr-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o importanta companie de televiziune si invitat sa fie protagonistul primei serii din "Naked Chef" (Bucatarul dezbracat). Dupa succesul urias inregistrat de show, Jamie a devenit unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Anglia si cei mai indragiti din lume.

In paralel cu emisiunea TV, care apoi s-a numit "Oliver's Twist", Jamie a scris mai multe carti: "The Naked Chef", "The Naked Chef Takes Off", "Happy Days" si "Jamie's Kitchen". A mai scris, de asemenea, "La masa cu Jamie" si "Cu Jamie prin Italia".


Placinta cu peste



Aceasta reteta de placinta cu peste este extrasa din cartea "Jamie's Ministry of Food". Conform celebrului bucatar, poti inlocui tipurile de peste folosite de el cu sortimentele preferate de tine (macrou, cod, pastrav etc).


Ingrediente

  • 300 g file de somon
  • 300 g file de eglefin afumat
  • 125 g creveti
  • 1 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina apio
  • 150 g branza Cheddar
  • 1 lamaie
  • 1/2 ardei iute
  • o mana generoasa de frunze proaspete de spanac
  • 2 rosii coapte
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
  • nucsoara (optional)


Mod de preparare

Curata cartofii, taie-i in cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare. Intre timp, ia o tava mai adanca pentru cuptor si pregateste baza placintei direct in ea. Rade morcovul, tijele apio si branza Cheddar pe razatoarea mare. Pe razatoarea mica, rade coaja de lamaie, apoi ardeiul iute. Toaca patrunjelul si adauga-l peste celelalte ingrediente.

Taie pestele in cubulete si adauga-l in tava, iar deasupra strecoara sucul de la intreaga lamaie. Taie rosiile marunt si adauga-le si pe ele in tava, iar la final pune frunzele de spanac.

Adauga aproximativ 4 linguri de ulei de masline, sare si piper si amesteca totul cu grija.

Dupa ce s-au fiert cartofii, strecoara apa si paseaza-i cu putin unt, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Asaza piureul peste ingredientele din tava si intinde-l uniform. Adauga putin ulei de masline sau branza rasa deasupra si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.



Sursa foto: thechalkboardmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului