Pui mediteranean cu masline verzi si capere
Ingrediente
- 4 copane
- 4 aripioare
- 4 pulpe superioare
- ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- 125 ml otet de vin rosu
- 1 lingura mustar dijon
- 1 lingura zahar brun
- 170 g curmale fara samburi
- 180 g masline verzi fara samburi
- 2 linguri de capere
- cimbru
- patrunjel
- sare, piper
- 500 g rosii cherry
Mod de preparare
Asezoneaza carnea de pui cu sare si piper si stropeste-o cu ulei de masline. Pune 3-4 linguri de ulei de masline intr-o tigaie incinsa si asaza bucatile de pui cu grija, intr-un singur strat, pentru a se putea rumeni frumos. Prajeste puiul pe ambele parti, iar cand s-a rumenit, transfera-l intr-o tava incapatoare, cu pereti inalti. Din nou, este bine ca bucatile de carne sa fie asezate intr-un singur strat. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
Intre timp, in tigaia in care s-a prajit puiul, adauga vinul alb, zaharul brun, mustarul dijon, otetul de vin rosu si curmalele. Lasa totul la fiert doar cateva minute, pana cand zaharul se topeste.
Pune rosiile cherry intr-un bol, stropeste-le cu ulei de masline, apoi adauga maslinele verzi, cimbrul, caperele, sare si piper si amesteca totul. Rastoarna continutul bolului peste carnea de pui, adauga si sosul de vin si curmalele si da tava la cuptor pentru 55-65 de minute.
Puiul mediteranean cu masline verzi si capere poate fi servit cu garnitura de orez, cartofi gratinati sau fasole verde.
Cine este Martha Stewart?
Cu o istorie personala zbuciumata, dar cu o cariera gastronomica mereu pe val, Martha Stewart a fost numita, in 2001, cea mai puternica femeie din lume, de catre ziarul Ladies Home. La ora actuala, este cel mai indragit bucatar al Americii.
Desi este implicata intr-o multime de afaceri independente de domeniul culinar, pasiunea ei ramane gatitul, marturie stand numeroasele carti de bucate lansate (Martha's Stewart Pies&Tarts, Martha Stewart's Quick Cook etc.) si showurile culinare de televiziune pe care le-a moderat (Martha Stewart Living si Martha'S Kithen).
Sursa foto: pinterest.com