Budinca sarata cu legume este ideala in zilele racoroase de iarna, cand doresti sa prepari ceva rapid si gustos. Aceasta budinca va fi apreciata si de cei mai mofturosi membri ai familiei.
Ingrediente pentru budinca cu legume
- 2 linguri unt
- 4 cani rosii cherry
- 2 cani zucchini taiat felii
- 6 cani paine, taiata cubulete
- 350g schweitzer ras (se poate folosi si cascaval)
- 8 oua
- 3 cani lapte
- 1/4 cana patrunjel
- 1/4 cana busuioc
- 2 linguri chive, tocata marunt
- 1 catel usturoi pisat
- sare
- piper
Cum se prepara budinca cu legume
Intr-o tigaie incapatoare pune untul la topit. Adauga rosiile si feliile de zucchini. Caleste legumele timp de 5-7 minute sau pana cand rosiile incep sa se inmoaie usor. Ia tigaia de pe foc si lasa-o legumele sa se "racoreasca".
Unge o tava cu unt si adauga in aceasta jumatate din cuburile de paine. Acopera painea cu jumatate din amestecul de rosii cu zucchini, si jumatate din cantitatea de branza, apoi repeta cu restul de paine, legume si branza.
Intr-un bol incapator adauga ouale, laptele, patrunjelul, busuiocul, chives, usturoiul si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga cu grija continutul rezultat in tava, peste legume si paine. Acopera tava cu folie de aluminiu si las-o la frigider minim 2 ore sau peste noapte.
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Coace budinca la foc mediu timp de 50-65 de minute, sau pana cand prinde o culoare auriu-maronie la suprafata.
Cum se serveste budinca cu legume
Lasa budinca de legume sa se raceasca timp de 10-15 minute inainte de servire. Pate fi servita ca atare, sau imprena cu o lingura de iaurt grecesc.
Sursa foto: recipebinder.co.uk