Feluri principale

#budinca cartofi #retete budinca #bacon #budinca #piure #feluri principale #cartofi #branza

Budinca din piure de cartofi, cu branza si bacon

Te-ai plictisit de clasicul piure de cartofi? Transforma-l in budinca! Iata o reteta delicioasa si simpla pe care vei dori sa o prepari tot mai des.

Ingrediente pentru budinca din piure cu branza si bacon

  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei grasi, rosii
  • 250g branza telemea (sau alta branza sarata)
  • 200g bacon
  • 150 ml lapte
  • 50g unt
  • 50g cascaval ras sau parmezan
  • sare
  • piper

Cum se prepara budinca din piure cu branza si bacon

Fierbe cartofii, taiati cubulete, in apa cu sare. Strecoara cartofii si pastreaza apa in care au fiert acestia. Prepara piureul in mod normal, adaugand untul si laptele.

Toaca ardeiul si baconul marunt si da branza prin razatoare sau sfaram-o cu ajutorul unei furculite. Amesteca totul cu piureul, si adauga putina apa in care au fiert cartofii. Compozitia nu trebuie sa fie tare. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presara cascavalul sau parmezanul deasupra. Coace totul timp de 10-15 minute, sau pana cand cascavalul devine auriu.

Cum se serveste budinca din piure cu branza si bacon

Serveste budinca din piure cu branza si bacon calda, alaturi de o salata de sezon.

Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare