Ingrediente
- 900g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati felii de 0,5 cm grosime
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- o jumatate de ceapa rosie, mica, tocata foarte marunt
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- zeama proaspat stoarsa de la o lamaie
- 1 ardei iute, rosu (de preferat ardei fresco)
- 2 linguri seminte de canepa
- 2 linguri menta proaspata, tocata marunt
- 1 iaurt grecesc, mic
Cum se prepara
Pun tigaia grill, sau gratarul, la incins.
Intre timp, intr-un castron adauga ceapa si zeama de lamaie. Lasa compozitia sa stea asa, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii sunt gata.
Intr-un vas incapator amesteca feliile de cartofi cu doua linguri de ulei de masline si presara peste acestea sare si piper dupa gust.
Pune feliile de cartofi pe gratar si lasa-le sa stea pana incep sa se rumeneasca la exterior, apoi intoarce-le pe cealalta parte. In interior trebuie sa fie moi, bine patrunse.
Cand sunt gata, pune-i pe un platou si las-i putin sa se “odihneasca” pana prepari sosul.
Intre timp, taie ardeiul iute pe jumatate, scoatei semintele si toaca-l foarte marunt.
Peste ceapa cu zeama de lamaie adauga, ardeiul tocat, coaja de lamaie, semintele de canepa, uleiul ramas si menta. Amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust
Serveste cartofii impreuna cu dressingul preparat mai sus, dar si alaturi de un iaurt grecesc. Daca doresti, mai poti presara peste acestia putin ulei de masline.
Sursa foto: goodhousekeeping.com