Cartofii gratinati la cuptor constituie o reteta frantuzeasca , cunoscuta sub numele de "cartofi au gratin". Poti face acest preparat in aproximativ o ora.
Ingrediente pentru catofi gratinati
- 6 cartofi;
- 2 cani branza Cheddar , rasa;
- 1 cana branza elvetiana, rasa;
- 2 linguri unt;
- 3 linguri faina;
- 2 1/2 cani lapte;
- 2 linguri mustar de Dijon;
- 1/4 lingurita sare;
- 1/4 lingurita piper negru.
Cum se prepara cartofii gratinati
Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius si unge o tava cu ulei.
Feliaza cartofii in felii subtiri, apoi intinde-i in tava. Adauga peste ei branza Cheddar si cea elvetiana.
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga faina si lasa 1 minut. Adauga laptele, mustarul, sarea si piperul negru. Asteapta pana cand da in clocot. Da focul mai mic si amesteca in mod constant, pana cand sosul se ingroasa. Toarna apoi acest sos peste branza si cartofi. Acopera tava cu o folie si da-o la cuptor 30 de minute. Scoate folia si coace pana cand cartofii s-au inmuiat, iar suprafata lor este aurie, adica inca 15 minute.
Cum se servesc cartofii gratinati
Se scot din cuptor si se lasa sa stea 10 minute inainte de a fi serviti.
Sursa foto : //lakerecipes.com