Cartofii gratinati cu chimion si usturoi se pot servi ca garnitura langa diverse fripturi sau ca fel principal, cu o salata de legume alaturi.
Ingrediente pentru cartofi gratinati cu chimion si usturoi
350 ml smantana lichida
100 ml lapte
3 catei usturoi
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita chimion
1 lingura unt
600 g cartofi albi
Cum se prepara cartofi gratinati cu chimion si usturoi
Curata cartofii de coaja, spala-i in apa rece, apoi taie-i rondele foarte subtiri.
Aseaza rondelele de cartofi intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Separat, amesteca smantana cu laptele, usturoiul, sarea, piperul si chimionul. Toarna acest amestec peste cartofi, apoi da tava la cuptor, la 180 de grade, circa 30 de minute.
Scoate preparatul de la cuptor dupa ce capata o culoare aramie.
Cum se servesc cartofi gratinati cu chimion si usturoi
Serveste acest preparat caldut.
Foto: leftoversforlunch.com